RoBoHon, een smartphone robot

RoBoHon is een smartphone met alle uiterlijke kenmerken van een robot. Hij praat tegen je, heeft een camera en projector aan boord en luistert naar gesproken commando’s.  Daarnaast heeft fabrikant Sharp ervoor gezorgd dat je er natuurlijk ook gewoon mee kan bellen.

Sharp RoBoHon
Het scherm

RoBoHon

Op Mobile World Congress 2016 was deze robot te zien op de stand van processorfabrikant Qualcomm. Hier stond een medewerker van Sharp met de RoBoHon in zijn handen. De robot is 20 centimeter hoog en weegt 390 gram.  Hij beschikt over 3G/LTE/Wifi, heeft een Quadcore 1.2GHz MSM 8926 processor van Qualcomm aan boord en natuurlijk een camera en projector.  Het besturingssysteem is volgens de maker geheim, maar op Mobile World Congress was het duidelijk Android.

Functies

Met de RoBoHon kan je bellen, e-mailen en Google zoeken. Hij heeft een camera, projector, gezicht- en stem herkenning en kan zitten en lopen.

De robot kan door middel van de stemherkenning functies uitvoeren, ook praat hij terug. Stel je voor, je vraagt aan RoBoHon of hij je moeder belt, dan springt hij in een hoornvorm met de microfoon in de voeten en een luidspreker in het hoofdje. De robot kan muziek afspelen en daarop dansen, erg leuk voor je kinderen. Hij heeft een camera die foto’s en video’s kan maken om deze vervolgens op een oppervlak te projecteren. Praktisch is hij niet echt, zie jij jezelf al rondlopen over straat met een robot aan je oor? Dacht het niet…

Kopen?

Het kopen van RoBoHon word wel moeilijk, want of het mannetje ooit naar Europa toe komt is nog maar de vraag. Wat hij  gaat kosten is ook nog niet bekend. Eén ding is zeker, we zullen nooit de rare concepten en gadgets van de Japanners snappen.

Promotievideo:

 

Bron: RoBoHon.com

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters