Nostalgie: RollerCoaster Tycoon Classic is nu beschikbaar op Android en iOS

De originele RollerCoaster Tycoon is nu beschikbaar op iOS en Android, in de vorm van RollerCoaster Tycoon Classic. Het spelletje pakt verrassend goed uit.

RollerCoaster Tycoon

Nostalgie: RollerCoaster Tycoon Classic is nu beschikbaar op Android en iOSRollerCoaster Tycoon zal hoogstwaarschijnlijk iedereen die op dit artikel heeft geklikt ontzettend nostalgisch maken. De pc-games zagen er zeer simpel uit, maar toch houden ze meer dan vijftien jaar later nog helemaal stand. De diepgaande gameplay zit namelijk ijzersterk in elkaar. Het managen van je eigen pretpark is zeer toegankelijk. Toch is er voor de fanatieke spelers een hoop diepgang te vinden. Van het bouwen van je eigen achtbanen tot het investeren in onderzoek: er is een hoop te doen in RollerCoaster Tycoon. Helaas is het een beetje vergane glorie, althans, als je op de verkeerde plekken kijkt. De makers van het origineel hebben dit jaar Planet Coaster uitgebracht, een verslavend spel wat het origineel op een moderne manier eer aan doet. Ouderwets genieten dus, met alles wat je anno 2016 van een spel verwacht.  Top dus. Helaas is er ook een belabberd spel uitgebracht onder de originele naam: RollerCoaster Tycoon Worlds. Het spelletje is uitgebracht door een nieuwe studio.

RollerCoaster Tycoon Classic

Hoef je helemaal geen modern spel te hebben, en wil je gewoon die nostalgische tijden herbeleven? Dan hebben we goed nieuws voor je. Atari heeft namelijk zojuist RollerCoaster Tycoon Classic uitgebracht op Android en iOS. De verrassend goed uitgewerkte mobiele versie blijft trouw aan de originele game uit 1999, maar voegt ook wat essentiële functies uit het geliefde tweede deel uit de serie toe. Het spelletje behoudt dus de originele visuele stijl. Gelukkig is de resolutie wel flink omhoog gegooid, en is het makkelijker om de game te bedienen. Je hebt immers geen muis en toetsenbord, wat lastig uit kan pakken met een dergelijk spelletje.

Prijs

Wat eigenlijk vooral het goede nieuws is, is de prijs. RollerCoaster Tycoon Classic is nu beschikbaar op Android en iOS, voor slechts €5.99. Daarvoor krijg je de complete basis-game. Net zoals bij Super Mario Run krijg je dan een goed werkende en eerlijke game. Dus geen vervelende wachttijden of reclames om je te dwingen om meer geld te besteden. Wel kun je de drie uitbreidingen van het origineel nog los kopen. Misschien herinner je je Wacky Worlds, Time Twister en Toolkit nog wel. Veel plezier! App Store   |   Google Play

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters