ROM-dump HTC Espresso bevestigt nieuwe Sense-interface

Een dump die gevonden is van de HTC Espresso-ROM bevestigt eerdere screenshots van HTC’s eigengemaakte grafische schil voor het Android-platform. HTC lijkt de nieuwe generatie Android-telefoons ook een nieuwe interface mee te willen geven.

Plaatjes van HTC’s nieuwe Sense-interface lieten we al eerder zien. Het ging daarbij nog om onbevestigde geruchten. HTC’s grafische schil voor het Android-besturingssysteem wordt gebruikt om de Android-telefoons van de fabrikant een persoonlijk tintje mee te geven, en kan inmiddels rekenen op een groot aantal fans. Door het updaten van de Sense-interface laat HTC zien door te willen gaan met zijn eigen grafische schil. Met de nieuwe interface lijkt de fabrikant zijn eigen Android-applicaties zoals People en Footprints meer op de voorgrond te willen schuiven. Daarnaast zijn de icoontjes behoorlijk veranderd. De klok is ook aangepast, en lijkt nu meer op de klok die gebruikt werd in Windows Mobile-toestellen die voorzien zijn van HTC’s TouchFlo-interface. Overigens heet de grafische schil voor Windows Mobile inmidddels ook Sense.

De nieuwe screenshots die ontdekt zijn in een ROM-dump van een nog niet verschenen telefoon, de Espresso, laten weinig nieuws zien. Wel betekent dit een bevestiging van HTC’s nieuwe Sense-interface. De verwachting is dat alle toestellen die HTC in 2010 met het Android-besturingssysteem lanceert met Sense geleverd zullen worden. De screenshots bieden potentiële kopers een vroegtijdige kijk in wat de vernieuwde interface te bieden heeft.

HTC Sense New

 

HTC Sense New

 

HTC Sense New 

Bron: Android Spin

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters