Rondje door Nokia's test lab

Dat telefoons getest worden is wel duidelijk, maar hoe gaat dat er nou eigenlijk aan toe? Om dit te illustreren heeft Nokia een filmpje gemaakt waar verschillende processen besproken worden.

Elk merk test haar spullen, zo ook Nokia. Ze hebben een aantal uitgebreide test laboratoria, om te kijken of telefoons wel bestand zijn tegen het dagelijks leven. Om te illustreren hoe dit gaat, heeft Nokia een filmpje gemaakt waarin verschillende test processen te zien zijn. Ook is er een groot aantal foto’s van deze processen gepubliceerd.

De telefoons krijgen heel wat te verduren in de tests, waaronder water en druk. De telefoons worden bijvoorbeeld besprenkeld met water, om te kijken of ze in staat zijn een regenbui te overleven. Daarnaast worden telefoons blootgesteld aan een grote druk. Hiermee wordt getest of ze bijvoorbeeld het gewicht van iemand die per ongeluk op zijn telefoon gaat zitten overleven. Een andere test die uitgevoerd wordt is het in verschillende richtingen draaien van de onder- en bovenhelft van het toestel, een andere test om te kijken of het toestel wel genoeg druk aan kan. Natuurlijk worden er ook valtests uitgevoerd met de nieuwe Nokia toestellen. Ook het toetsenbord van een telefoon wordt uitvoerig getest. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat een toets het na honderd keer ingedrukt te zijn al begeeft. Scherpe objecten kunnen ook een bedreiging vormen voor telefoons, Nokia legt telefoons dan ook in een bak met verschillende scherpe objecten om te testen of de toestellen hierdoor niet te veel krassen oplopen. Tot slot worden er veel crèmes, shampoo’s en andere verzorgings producten op de toestellen gesmeert, om te kijken of deze het materiaal van de telefoon niet aantasten.

test lab 1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters