Route 66 binnenkort geschikt voor Nokia N95

Route 66 brengt volgende maand een speciale versie van Route 66 Mobile 7 op de markt die geschikt is voor de Nokia N95 en andere Symbian-smartphones van Nokia met interne gps-ontvanger.

Tot voor kort was het met de Nokia N95 alleen mogelijk om met de bijgeleverde software van Nokia te navigeren in combinatie met de interne GPS ontvanger. Dit zou te maken hebben met een software lock die Nokia op de GPS ontvanger zou hebben gezet waardoor 3rd party aps er niet mee konden werken zoals TomTom en Route 66.

Echter komt komt Nokia met een hele nieuwe lijn telefoons waarin Navigatie al ingebouwd zit zoals bijvoorbeeld de Nokia E90 Communicator, die op 12 juli officieel in Nederland wordt geïntroduceerd, en de Nokia 6110 Navigator, waarop Route 66 al is voorgeïnstalleerd. Deze navigatiesoftware is een uitstekend alternatief voor Nokia Maps, de navigatiesoftware die standaard op onder meer de N95 aanwezig is.

De speciale editie van Route 66 Mobile 7 zal eerst exclusief via distributeur Dangaard aan diverse winkelketens worden geleverd. Het pakket is relatief voordelig (€99) en bevat software en Europees kaartmateriaal op een dvd. De sofware en gewenste kaarten kunt u zelf eenvoudig op het toestel installeren. Voor deze installatie heb je nog wel een microSD-kaartje met minimaal 512 MB vrij geheugen nodig.

Of TomTom snel zal volgen is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk zal dit wel het geval zijn in verband met de concurrentie op de navigatie markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters