Ruim 1 miljoen Android-apps met material design

Vandaag tweette Matias Duarte, Vice President design bij Google, dat het aantal Android-apps met material design de 1 miljoen heeft gepasseerd. Google introduceerde material design samen met Android 5.0 Lollipop.

Eén miljoen!AndroidPIT-Google-Play-Store-new-search-bar-font

Matias Duarte heeft vandaag op Twitter geplaatst dat de Google Play Store onlangs meer dan een miljoen apps bevat die zich aan het material design van Google houden. Google heeft sinds Android 5.0 deze designstijl in het leven geroepen. Het bedrijf deed er destijds alles aan om de ontwikkelaars van Android-apps mee te krijgen in deze trend door hulp te bieden met ontwikkelen en eisen te stellen.

Material Lollipop

We bevinden ons nu een aantal jaar na de lancering van Android Lollipop en het lijkt erop dat het Google goed is gelukt om het material design door te voeren. De belangrijkste kenmerken van een app met material design is het gebruik van wit en felle kleuren. Daarnaast bevat elke goed ontworpen Android-app een ronde knop rechtsonder om de belangrijkste taak van de app direct uit te kunnen voeren.

Vroegermaterial design

Vandaag de dag heeft Android een mooi gestroomlijnd ontwerp met strakke lijnen en schaduwen. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit en kleuren. Dit vrolijke en aantrekkelijke ontwerp is in het leven geroepen met Android 5.0 Lollipop. Toch was Android niet altijd zo constant. Vóór Android 5.0 was Android veel donkerder qua design. Vooral Android KitKat was gefocust op zwarttinten vanwege de energiebesparing die dit met zich meebracht. Daarnaast waren de apps in de Play Store veel minder aantrekkelijk dan vandaag de dag. Ontwikkelaars deden toen vooral wat ze zelf wilde in tegenstelling tot nu met Google die aandachtig toekijkt of ontwikkelaars wel doen wat ze moeten doen.

Android N

Android is door de jaren heen behoorlijk veranderd. Lollipop was de eerste softwareversie met het material design, maar Android Marshmallow is ondertussen ook voor velen beschikbaar en Android N komt er bijna aan. Google heeft niet voor niets al die moeite gedaan, het lijkt erop dat de designstijl blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters