Ruim 1 miljoen Android-apps met material design

Vandaag tweette Matias Duarte, Vice President design bij Google, dat het aantal Android-apps met material design de 1 miljoen heeft gepasseerd. Google introduceerde material design samen met Android 5.0 Lollipop.

Eén miljoen!AndroidPIT-Google-Play-Store-new-search-bar-font

Matias Duarte heeft vandaag op Twitter geplaatst dat de Google Play Store onlangs meer dan een miljoen apps bevat die zich aan het material design van Google houden. Google heeft sinds Android 5.0 deze designstijl in het leven geroepen. Het bedrijf deed er destijds alles aan om de ontwikkelaars van Android-apps mee te krijgen in deze trend door hulp te bieden met ontwikkelen en eisen te stellen.

Material Lollipop

We bevinden ons nu een aantal jaar na de lancering van Android Lollipop en het lijkt erop dat het Google goed is gelukt om het material design door te voeren. De belangrijkste kenmerken van een app met material design is het gebruik van wit en felle kleuren. Daarnaast bevat elke goed ontworpen Android-app een ronde knop rechtsonder om de belangrijkste taak van de app direct uit te kunnen voeren.

Vroegermaterial design

Vandaag de dag heeft Android een mooi gestroomlijnd ontwerp met strakke lijnen en schaduwen. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit en kleuren. Dit vrolijke en aantrekkelijke ontwerp is in het leven geroepen met Android 5.0 Lollipop. Toch was Android niet altijd zo constant. Vóór Android 5.0 was Android veel donkerder qua design. Vooral Android KitKat was gefocust op zwarttinten vanwege de energiebesparing die dit met zich meebracht. Daarnaast waren de apps in de Play Store veel minder aantrekkelijk dan vandaag de dag. Ontwikkelaars deden toen vooral wat ze zelf wilde in tegenstelling tot nu met Google die aandachtig toekijkt of ontwikkelaars wel doen wat ze moeten doen.

Android N

Android is door de jaren heen behoorlijk veranderd. Lollipop was de eerste softwareversie met het material design, maar Android Marshmallow is ondertussen ook voor velen beschikbaar en Android N komt er bijna aan. Google heeft niet voor niets al die moeite gedaan, het lijkt erop dat de designstijl blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters