Ruim 1 miljoen Android-apps met material design

Vandaag tweette Matias Duarte, Vice President design bij Google, dat het aantal Android-apps met material design de 1 miljoen heeft gepasseerd. Google introduceerde material design samen met Android 5.0 Lollipop.

Eén miljoen!AndroidPIT-Google-Play-Store-new-search-bar-font

Matias Duarte heeft vandaag op Twitter geplaatst dat de Google Play Store onlangs meer dan een miljoen apps bevat die zich aan het material design van Google houden. Google heeft sinds Android 5.0 deze designstijl in het leven geroepen. Het bedrijf deed er destijds alles aan om de ontwikkelaars van Android-apps mee te krijgen in deze trend door hulp te bieden met ontwikkelen en eisen te stellen.

Material Lollipop

We bevinden ons nu een aantal jaar na de lancering van Android Lollipop en het lijkt erop dat het Google goed is gelukt om het material design door te voeren. De belangrijkste kenmerken van een app met material design is het gebruik van wit en felle kleuren. Daarnaast bevat elke goed ontworpen Android-app een ronde knop rechtsonder om de belangrijkste taak van de app direct uit te kunnen voeren.

Vroegermaterial design

Vandaag de dag heeft Android een mooi gestroomlijnd ontwerp met strakke lijnen en schaduwen. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit en kleuren. Dit vrolijke en aantrekkelijke ontwerp is in het leven geroepen met Android 5.0 Lollipop. Toch was Android niet altijd zo constant. Vóór Android 5.0 was Android veel donkerder qua design. Vooral Android KitKat was gefocust op zwarttinten vanwege de energiebesparing die dit met zich meebracht. Daarnaast waren de apps in de Play Store veel minder aantrekkelijk dan vandaag de dag. Ontwikkelaars deden toen vooral wat ze zelf wilde in tegenstelling tot nu met Google die aandachtig toekijkt of ontwikkelaars wel doen wat ze moeten doen.

Android N

Android is door de jaren heen behoorlijk veranderd. Lollipop was de eerste softwareversie met het material design, maar Android Marshmallow is ondertussen ook voor velen beschikbaar en Android N komt er bijna aan. Google heeft niet voor niets al die moeite gedaan, het lijkt erop dat de designstijl blijft.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters