Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone!

Bereid jezelf voor op een flinke portie nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! Dat hebben de ontwikkelaars van het spelletje bekend gemaakt. Spelers kunnen samen met pc-gamers de wereld van Gielinor verkennen.

RuneScape en Old School RuneScape komen naar je smartphone

Ja dat lees je goed. De MMORPG die je in je browser kunt spelen is nog altijd springlevend. De eerste versie van het spelletje stond all the way back in 2001 online.

RuneScape smartphone

Toen was het een bijzondere speelervaring. Een 3D-wereld, in je browser! Sindsdien is RuneScape ver gekomen. De laatste release stamt uit 2016, toen er een losstaande desktop-versie van de game uitkwam.

Maar ja, mobiele spelletjes hebben games op consoles en de computer ingehaald als het om omzet gaat. Jagex, de ontwikkelaar van RuneScape, probeert daar eind dit jaar dus ook een slaatje uit te slaan.

Zowel de moderne als de Old School versie van RuneScape komen naar Android en iOS. De mobiele games worden cross-platform ontwikkeld. Oftewel: je kunt de vooruitgang die je op je pc hebt geboekt gewoon meenemen naar de mobiele versie.

Runescape mobile

Cross-platform: speel samen met pc-gamers en neem vooruitgang mee

Ook kun je samen met pc-gamers spelen. Beide versies van RuneScape zijn dus identiek aan de pc-versie, naast de manier waarop je de MMORPG bestuurt.

Spelers zullen nog even geduld moeten hebben. De Old School RuneScape komt aankomende winter naar Android en iOS. De modernere versie van RuneScape volgt begin 2018.

Runescape mobile

Wil je al eerder met de mobiele spelletjes aan de slag? Dan kun je je registreren op de officiële website van beide games, die je hieronder kunt vinden. Vervolgens worden er spelers geselecteerd om de gesloten beta uit te proberen. Weet jij nog de weg in Gielinor?

Bron: RuneScapeOld School RuneScape

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters