Russische Gresso Extreme X3 kun je best laten vallen

Gresso, de Russische maker van peperdure telefoons, heeft een redelijk geprijsd ruggedized model op de markt gebracht. De Gresso Extreme X3 kan tegen een (hard) stootje en kost niet meer dan 220 euro.

Gresso Extreme X3

Daarbij is het toestel niet superlelijk, zoals de meeste andere ruggedized modellen. De Extreme X3 ziet er nog altijd uit als een telefoon, en niet als een apparaat dat in het leger wordt gebruikt of zoiets. De telefoon kan tegen zwaar weer: er kan een vrachtwagen overheen rijden zonder dat er iets mee gebeurt. Het toestel kan tegen een druk van 1,5 ton.

De telefoon is voorts volledig stofdicht en kan tot vijf meter diep onder water overleven. Wie dit toestel kapot wil krijgen, moet dus echt zijn best doen. De temperaturen waarbij het toestel blijft werken, liggen tussen min 50 en plus 60 graden Celsius. Het toetsenbord is geschikt voor gebruik door mensen met handschoenen aan, voor Siberische omstandigheden dus.

Verdere specificaties ontbreken helaas nog, dus het is nog steeds onbekend of er bijvoorbeeld ook nog gps, een zaklantaarn of een kleurenscherm in het toestel zijn verwerkt. In september komt de X3 in de winkels in Rusland, en dan valt daar ongetwijfeld meer over te zeggen.

Bron: GSM Arena

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters