's Werelds eerste modulaire smartwatch verschijnt 13 oktober op Kickstarter

BLOCKS is de naam van ’s werelds eerste modulaire smartwatch. Het horloge zal 13 oktober op Kickstarter tevoorschijn komen.

's Werelds eerste modulaire smartwatch verschijnt 13 oktober op Kickstarter coreclock

De BLOCKS-smartwatch was afgelopen CES al te zien als slechts een concept. Het horloge was destijds niet werkend en bevatte geen software. Aan het begin van juni was BLOCKS klaar met de hardware- en softwarekeuzes voor het horloge. Het bedrijf vertelde dat een Snapdragon 400-processor en Android Lollipop gebruikt zouden worden. Nu heeft BLOCKS besloten dat het horloge op 13 oktober op Kickstarter mag.

Het idee achter BLOCKS kan vergeleken worden met project ARA dat onlangs vertraging opliep. Het horloge moet namelijk aangepast kunnen worden aan de wensen van de gebruiker. Zo zou men moeten kunnen kiezen uit: een extra grote accu, ondersteuning voor NFC, een simkaartslot, GPS en een hartslagmeter – om slechts enkele potentiĆ«le mogelijkheden te noemen. BLOCKS wil omtrent dit horloge een open platform maken, zo zou iedereen zijn eigen toevoegbare hardware kunnen maken.

's Werelds eerste modulaire smartwatch verschijnt 13 oktober op Kickstarter blocks design round display feature

Dit product zal, zoals al eerder verteld, werken op Android Lollipop. In tegenstelling tot veel andere smartwatches vinden we dus geen Android Wear op dit horloge. De BLOCKS-smartwatch zal ondersteuning bieden voor zowel Android als iOS. Aan ondersteuning voor Windows Phone zal gewerkt worden na de lancering van de smartwatch.

Het BLOCKS-horloge verschilt qua software en bouw veel van de huidige smartwatches, waardoor dit product potentieel erg interessant kan worden. Tenminste, als het product op de markt komt. Zonder voldoende geld zal dit horloge het waarschijnlijk niet halen, voldoende donaties bieden helaas ook geen zekerheid. Hoe het verloopt met dit horloge, kan alleen de tijd ons vertellen.

Bron: BLOCKS

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters