's Werelds eerste SDXC geheugenkaart is een feit

De nieuwe SDXC-standaard die op CES aangekondigd is, is in staat duizelingwekkende opslagcapaciteiten en snelheden te bereiken. Pretec heeft vandaag de eerste echte SDXC-kaart laten zien, die op gebied van snelheid een hele stap voorwaarts gemaakt heeft.

Pretec SDXC 32GB

Op de CES beurs in Las Vegas werd voor het eerst de SDXC-technologie getoond. Met deze technologie wordt de theoretische capaciteitslimiet voor geheugenkaartjes vergroot tot 2 terabyte, wat voorlopig wel even genoeg moet zijn. Een andere verbetering die de techniek brengt is een sterk vergrote schrijfsnelheid, namelijk maximaal 104MB per seconde. Nu, na twee maanden, is de eerste SDXC-geheugenkaart aangekondigd door Pretec.

De geheugenkaart van Pretec is qua specificaties nog niet erg schokkend, de capaciteit is niet hoger dan die van bestaande SD-kaarten, namelijk 32GB. De schrijfsnelheid is met 50MB per seconde wel erg goed, maar ook die ligt nog lang niet tegen het maximum van de techniek aan. Over de prijs of de release-tijd van de geheugenkaart is nog niets verteld, maar wij als telefoonfreaks kunnen sowieso beter wachten op een MicroSD-model.

Bron: Gizmodo

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters