S2-tablet Sony gaat Tablet P heten

De tablet van Sony die tot dusver bekend stond als de S2 gaat officieel de Tablet P heten. De verkoopnaam is voortijdig uitgelekt.

Sony Tablet P

Eerder deze week lekte de Tablet S al uit, de nieuwe naam van de grotere S1. Dat wordt een gewone standaardtablet; de Tablet P valt op doordat die twee schermen heeft, en wordt het instapmodel van Sony. Het apparaat kan dichtgeklapt worden en als je het openklapt, zitten beide schermen tegen elkaar aan, waardoor ze samen één groter scherm vormen. Ook kunnen de schermen apart van elkaar werken.

De Tablet P is waarschijnlijk zo genoemd omdat het apparaat een soort afstammeling is van de VAIO P-laptop van Sony. Het apparaat ondersteunt 4G-telefonieverbindingen en ook WiFi. Of de 4G slaat op LTE of HSPA+ is niet bekend. 4G is in Nederland overigens niet beschikbaar.

De geruchten over de nog niet officieel gepresenteerde tablet melden dat er waarschijnlijk 512 MB Ramgeheugen in zit, 4GB permanent opslaggeheugen en een 2GB microSD-kaart. De tablet wordt waarschijnlijk vederlicht, ondanks de twee 5.5 inch schermen zou het minder dan een halve kilo wegen.

De Tablet P zou voorzien worden van een Tegra 2 processor, net als zijn grotere broer Tablet S. De frontcamera is nogal bescheiden: een 0,3 megapixel exemplaar.

De Tablet P staat binnen de Sony-productenrange niet op zichzelf. De tablet werkt samen met alle mogelijke diensten van Sony, van de PlayStation tot de Reader en tot Qriocity voor het streamen van muziek en video.

Zowel de Tablet P als de Tablet S worden volgende maand op de markt verwacht.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters