S2-tablet Sony gaat Tablet P heten

De tablet van Sony die tot dusver bekend stond als de S2 gaat officieel de Tablet P heten. De verkoopnaam is voortijdig uitgelekt.

Sony Tablet P

Eerder deze week lekte de Tablet S al uit, de nieuwe naam van de grotere S1. Dat wordt een gewone standaardtablet; de Tablet P valt op doordat die twee schermen heeft, en wordt het instapmodel van Sony. Het apparaat kan dichtgeklapt worden en als je het openklapt, zitten beide schermen tegen elkaar aan, waardoor ze samen één groter scherm vormen. Ook kunnen de schermen apart van elkaar werken.

De Tablet P is waarschijnlijk zo genoemd omdat het apparaat een soort afstammeling is van de VAIO P-laptop van Sony. Het apparaat ondersteunt 4G-telefonieverbindingen en ook WiFi. Of de 4G slaat op LTE of HSPA+ is niet bekend. 4G is in Nederland overigens niet beschikbaar.

De geruchten over de nog niet officieel gepresenteerde tablet melden dat er waarschijnlijk 512 MB Ramgeheugen in zit, 4GB permanent opslaggeheugen en een 2GB microSD-kaart. De tablet wordt waarschijnlijk vederlicht, ondanks de twee 5.5 inch schermen zou het minder dan een halve kilo wegen.

De Tablet P zou voorzien worden van een Tegra 2 processor, net als zijn grotere broer Tablet S. De frontcamera is nogal bescheiden: een 0,3 megapixel exemplaar.

De Tablet P staat binnen de Sony-productenrange niet op zichzelf. De tablet werkt samen met alle mogelijke diensten van Sony, van de PlayStation tot de Reader en tot Qriocity voor het streamen van muziek en video.

Zowel de Tablet P als de Tablet S worden volgende maand op de markt verwacht.

Bron: Electronista

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters