Galaxy S7 Edge krijgt meer functionaliteiten dankzij nieuwe edge-app

De gebogen Samsung Galaxy S7 Edge wordt functioneler door een nieuwe ontwikkelde applicatie, de filemanager-app. Ontwikkelaars van EHZ Studios hebben deze filemanager-app ontwikkeld.

Ontwikkelaars van EHZ Studio hebben al meerdere apps ontwikkeld voor Samsung en deze zijn verkrijgbaar in de Play Store van Google. De nieuwe filemanager-app staat nog niet in de Play Store, maar kan direct worden gedownload via de eigen app-winkel van Samsung.

Filemanager-app

Hiervoor ga je naar de instellingen van je edge screen, daarna zet je de edge-venster aan en vervolgens klik je rechtsboven downloadknop. Hierdoor kom je terecht in een Edge Specials-sectie in de Galaxy Apps Store, daar kan je de filemanager-app kopen voor 1,36 euro. Met deze app kun je vanaf de edge-rand scrollen door de bestanden, snelkoppelingen naar apps en contactpersonen kunnen snel worden geopend. Helaas zijn de volgende functies niet beschikbaar: het kopiëren, verplaatsen en verwijderen van bestanden.

S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

De voorganger van de Samsung Galaxy S7 Edge, de Samsung Galaxy S6 Edge had ook een gebogen edge rand. Samsung was destijds erg trots op die gebogen rand. Dit was eigenlijk een sierelement en de functionaliteiten bleven beperkt tot extra snelkoppelingen naar je favoriete apps en contacten. De Galaxy S7 Edge heeft nu meer functionaliteiten dan zijn voorganger. Dit toestel is voorzien van een 5,5-inch quad-HD amoled scherm. Als je over de edge-rand veegt dan open je een extra balk, dit is het Edge-venster. Dit bedenkt ongeveer een derde van het scherm en biedt veel mogelijkheden voor extra informatie en andere opties. Snelkoppelingen kunnen daarmee worden getoond, zoals het weer, nieuws, kompas en de rand kan als meetlat worden gebruikt. Ontwikkelaars kunnen een nieuwe Edge-venster maken, die gebruikers zelf kunnen downloaden. Met een snelle swipe kan je extra informatie op je scherm krijgen zonder daarvoor extra handelingen uit te voeren.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters