Galaxy S7 Edge krijgt meer functionaliteiten dankzij nieuwe edge-app

De gebogen Samsung Galaxy S7 Edge wordt functioneler door een nieuwe ontwikkelde applicatie, de filemanager-app. Ontwikkelaars van EHZ Studios hebben deze filemanager-app ontwikkeld.

Ontwikkelaars van EHZ Studio hebben al meerdere apps ontwikkeld voor Samsung en deze zijn verkrijgbaar in de Play Store van Google. De nieuwe filemanager-app staat nog niet in de Play Store, maar kan direct worden gedownload via de eigen app-winkel van Samsung.

Filemanager-app

Hiervoor ga je naar de instellingen van je edge screen, daarna zet je de edge-venster aan en vervolgens klik je rechtsboven downloadknop. Hierdoor kom je terecht in een Edge Specials-sectie in de Galaxy Apps Store, daar kan je de filemanager-app kopen voor 1,36 euro. Met deze app kun je vanaf de edge-rand scrollen door de bestanden, snelkoppelingen naar apps en contactpersonen kunnen snel worden geopend. Helaas zijn de volgende functies niet beschikbaar: het kopiëren, verplaatsen en verwijderen van bestanden.

S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

De voorganger van de Samsung Galaxy S7 Edge, de Samsung Galaxy S6 Edge had ook een gebogen edge rand. Samsung was destijds erg trots op die gebogen rand. Dit was eigenlijk een sierelement en de functionaliteiten bleven beperkt tot extra snelkoppelingen naar je favoriete apps en contacten. De Galaxy S7 Edge heeft nu meer functionaliteiten dan zijn voorganger. Dit toestel is voorzien van een 5,5-inch quad-HD amoled scherm. Als je over de edge-rand veegt dan open je een extra balk, dit is het Edge-venster. Dit bedenkt ongeveer een derde van het scherm en biedt veel mogelijkheden voor extra informatie en andere opties. Snelkoppelingen kunnen daarmee worden getoond, zoals het weer, nieuws, kompas en de rand kan als meetlat worden gebruikt. Ontwikkelaars kunnen een nieuwe Edge-venster maken, die gebruikers zelf kunnen downloaden. Met een snelle swipe kan je extra informatie op je scherm krijgen zonder daarvoor extra handelingen uit te voeren.

Bron: SamMobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters