Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8: dit zijn de zes grote verschillen

Met de gelekte Galaxy Note 8 specificaties en foto’s van het uiteindelijke design van het toestel, is het tijd om deze eens te vergelijken met het kleinere broertje. Hoewel de Galaxy S8 al behoorlijk wat in zijn mars heeft, lijkt dit bij de Note 8 allemaal uitvergroot te zijn. Letterlijk en figuurlijk.

Galaxy Note 8

Dual camera setup

Eén van de grootste verschillen tussen de Galaxy S8 en de Galaxy Note 8 is de aanwezigheid van een dual camera setup bij de laatste. Hoewel volgens veel geruchten deze ook al zou verschijnen op de S8, had Samsung helaas andere plannen. Wat voor systeem de twee lenzen zullen gebruiken is onbekend. Maar het lijkt erop dat Samsung neigt naar het RGB en monochrome sensor duo.

Meer werkgeheugen

Hoewel RAM capaciteit op zichzelf niet alles zegt, is het wel een behoorlijk belangrijk onderdeel voor de prestaties die een toestel uiteindelijk levert. Waar de Galaxy S8 in de meeste landen “maar”4GB RAM heeft, zou de Note 8 uitgerust zijn met maar liefst 6GB. Overigens beginnen 6GB RAM eindelijk bij ons ook wat meer normaal te worden. Chinese smartphone makers rusten hun toestellen al een hele tijd uit met hogere RAM capaciteiten.

Nog hogere screen-to-body ratio

Met de Galaxy S8 toestellen werd Samsung’s Infinity display ook voor het eerst geïntroduceerd. Dit bijna eindeloos doorlopend scherm heeft bij de S8 een screen-to-body ratio van een indrukwekkende 83%. Bij de Note 8 zou Samsung dit zelfs nog verder strekken voor een nog hogere screen-to-body-ratio.

 

Samsung Galaxy S8

Groter display

Behalve dat de screen-to-body ratio nog hoger wordt, heb je op de Note 8 ook een groter oppervlakte aan display om je spelletjes op te spelen. De aankomende phablet komt namelijk met Super AMOLED scherm van 6.3 inch met Quad HD resolutie. Galaxy S8  gebruikers moeten het doen met 5.8 inch. Zelfs de Galaxy S8+ is met 6.2 inch kleiner.

Galaxy Note 8 krijgt S pen

Uiteraard komt de Note 8 ook met de bekende S pen. Deze hoort nu eenmaal bij de Galaxy Note lijn en het zou raar zijn als hij er opeens niet meer zou zijn. Volgens de berichten zou de S pen van de Note 8 echter een paar belangrijke upgrades krijgen met betrekking tot zowel de hardware als de software.

S pen

Groter maar ook duurder

De keerzijde van al deze upgrades is dat de prijs hiermee ook een stukje hoger wordt. En waar de Galaxy S8  al een behoorlijk prijskaartje had, wordt deze bij de Galaxy Note 8 nog astronomischer. Volgens recente informatie zal deze voor een prijs van ongeveer 1000 dollar in de winkel liggen. Dit is ook ongeveer de schatting van de aankomende iPhone 8, welke hiermee de duurste iPhone ooit wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ramon -

  Lijkt me een mooi toestel te worden. Helaas teleurgesteld over de veel belovende Specs van de note 7 voor de ontploffingen dus wacht deze note 8 af kwa prijs. 1000 euro is slikken en dan je vingerprintscanner nog steeds naast de camera? Misschien kopen maar dan ook misschien als alle specs waar zijn en met 128gb intern met uitbreidings mogelijkheden tot 256gb (geloof ik) zal ik nog eens diep gaan nadenken en zal ik ook diep moeten gaan tasten in het geld buideltje. Maar we wachten gerust af mijn note 3 werkt nog steeds!

   1. Ramon -

    Haha goeie Ben! 😂
    De note 7 had dan zeker een aanbaklaag (na verbranding van de accu uiteraard 😉)

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters