Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone

Online reclames kunnen soms wat baldadig worden, maar gelukkig bestaan er adblockers. Als je een Samsung toestel hebt, weet je dat je behalve met de reclames, waar iedereen last van heeft, ook te maken hebt met allerlei overbodige programma’s op je toestel. Gelukkig is er iemand die bedacht dat mensen met hetzelfde programma misschien wel reclames en bloatware tegelijkertijd zouden willen aanpakken. Hiervoor maakte ontwikkelaar NeedleGames van XDA Developers het programma Simple Ad-blocker for Samsung (SABS).

Adblocker voor bloatware

De Simple Ad-blocker for Samsung doet met het aanpakken van bloatware meer dan de meeste andere adblockers. Om de app te installeren heb je even wel wat technische kennis nodig en zal het niet voor iedereen even makkelijk zijn. De app doet namelijk van alles met Samsung’s KNOX beveiliging software, waar het bepaalde packages kan uitschakelen.

Deze zogenaamde packages kun je vertalen naar de bloatware, waar je geen zin in hebt. Daarnaast kun je de app ook gebruiken om precies te bepalen wat je apps allemaal wel of niet mogen doen op je toestel.

SABS adblocker

Niet beschikbaar via Google Play

Om te beginnen heb je een licentiesleutel nodig van Samsung en moet je vervolgens al je andere adblockers uitschakelen voordat je SABS download via GitHub. Instructies over hoe je een licentiesleutel kunt bemachtigen, vind je op het XDA Developers forum.

Hoewel het even wat priegelen is, is het geen onmogelijke taak om SABS te installeren en moet je gewoon de  instructies goed volgens. Helaas kun je de app dus niet downloaden via Google Play.

Voor alle Samsung toestellen

Oorspronkelijk is de adblocker eigenlijk ontwikkeld voor de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8. Als je een ander toestel hebt, hoef je echter niet meteen af te haken. Volgens NeedleGames zou de app ook moeten werken op andere Samsung toestellen, als ze maar draaien op Android 5.0 of hoger.

Dus als je net de nieuwe Samsung Galaxy S9 hebt bemachtigd, kun je hem meteen onderwerpen aan “operation bloatware”.

Via: Lifehacker

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters