'Saffierglas iPhone 6 met schuurpapier stuk te krijgen'

Het veelbesproken superstevige saffierglas van de iPhone 6 is met schuurpapier makkelijk te bekrassen. Maar dat is wel wat moeilijker dan het Gorilla Glass-scherm van de iPhone 5S.

'Saffierglas iPhone 6 met schuurpapier stuk te krijgen'  iphone 6 sapphire display sandpaper text 578 80

Techblogger Marques Brownlee liet eerder een filmpje op YouTube zien waarin hij met een bos sleutels en een mes probeert door het scherm van de iPhone 6 heen te komen. Ook probeert hij het te breken. Bij al deze handelingen blijft het scherm heel, er komt zelfs geen krasje op.

Nu gooide diezelfde Brownlee het over een andere boeg. Hij laat eerst wat theorie zien; de schaal van Moh. Die schaal van 1 tot 10 laat zien hoe stevig materialen zijn. Diamant staat bovenaan, een brokje talk onderaan de schaal. Het mes en de bos sleutels die hij in zijn eerdere filmpje liet zien, scoort op die schaal en 5,5. Brownlee wijst erop dat je met een mes normaalgesproken ook niet door een glazen ruit komt.

Saffier scoort op de schaal van Moh een 9, en is dus in theorie niet stuk te krijgen door schuurpapier, dat een 7 of een 8 scoort, afhankelijk of je fijn of grof schuurpapier neemt.

Brownlee slaagt erin om het scherm van de iPhone 6 wel degelijk te bekrassen met beide soorten schuurpapier, wat inhoudt dat het glas niet van puur saffier kan zijn gemaakt. Het is waarschijnlijk een mengvorm van gewoon glas, een plasticsoort of iets anders met saffierglas. Waardoor het scherm wel een stuk krasvaster is dan alle voorgaande iPhoneschermen, maar het is best wel stuk te krijgen.

De droom van een onbreekbare iPhone ligt hiermee dus aan diggelen, en dat is-ie helemaal als je ook nog een filmpje van een andere blogger bekijkt die een professionele pijl door het scherm heen schiet. Dat versplintert. Hieronder zijn beide filmpjes te zien.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters