'Saffierglas iPhone 6 met schuurpapier stuk te krijgen'

Het veelbesproken superstevige saffierglas van de iPhone 6 is met schuurpapier makkelijk te bekrassen. Maar dat is wel wat moeilijker dan het Gorilla Glass-scherm van de iPhone 5S.

'Saffierglas iPhone 6 met schuurpapier stuk te krijgen'  iphone 6 sapphire display sandpaper text 578 80

Techblogger Marques Brownlee liet eerder een filmpje op YouTube zien waarin hij met een bos sleutels en een mes probeert door het scherm van de iPhone 6 heen te komen. Ook probeert hij het te breken. Bij al deze handelingen blijft het scherm heel, er komt zelfs geen krasje op.

Nu gooide diezelfde Brownlee het over een andere boeg. Hij laat eerst wat theorie zien; de schaal van Moh. Die schaal van 1 tot 10 laat zien hoe stevig materialen zijn. Diamant staat bovenaan, een brokje talk onderaan de schaal. Het mes en de bos sleutels die hij in zijn eerdere filmpje liet zien, scoort op die schaal en 5,5. Brownlee wijst erop dat je met een mes normaalgesproken ook niet door een glazen ruit komt.

Saffier scoort op de schaal van Moh een 9, en is dus in theorie niet stuk te krijgen door schuurpapier, dat een 7 of een 8 scoort, afhankelijk of je fijn of grof schuurpapier neemt.

Brownlee slaagt erin om het scherm van de iPhone 6 wel degelijk te bekrassen met beide soorten schuurpapier, wat inhoudt dat het glas niet van puur saffier kan zijn gemaakt. Het is waarschijnlijk een mengvorm van gewoon glas, een plasticsoort of iets anders met saffierglas. Waardoor het scherm wel een stuk krasvaster is dan alle voorgaande iPhoneschermen, maar het is best wel stuk te krijgen.

De droom van een onbreekbare iPhone ligt hiermee dus aan diggelen, en dat is-ie helemaal als je ook nog een filmpje van een andere blogger bekijkt die een professionele pijl door het scherm heen schiet. Dat versplintert. Hieronder zijn beide filmpjes te zien.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters