Sagem integreert GPS ontvanger in simkaarten

Sagem Orga heeft een deal gesloten met BlueSky Positioning om GPS ontvangers in simkaarten te integreren. De “A-GPS SIM” technologie plaatst een kleine ontvanger en antenne in de simkaart, waardoor providers zonder hardwarewijzigingen GPS kunnen aanbieden.

“We zijn blij om samen te werken met Sagen Orga om onze geweldige technologie op de markt te brengen,” zei Risto Savolainen, BlueSky Positionings CEO. “Sinds we het concept van onze technologie vorig jaar gepubliceerd hebben, hebben providers die meer dan 1,8 miljard mensen hun diensten aanbieden meer informatie gevraagd. Met dit bericht gaat onze gepatenteerde technologie uit het lab, naar de wereld van miljoenen consumenten verspreid over de hele wereld.”

Het voornaamste doel van A-GPS SIM is de precieze locatie door te kunnen geven aan hulpdiensten wanneer 112 of 911 wordt gebeld. Tevens kan het worden gebruikt voor navigatiesoftware, “Vind een plaats of persoon”-diensten, games, etc.

De overeenkomst met BlueSky Positioning is een voorbeeld van Sagem Orga’s Partner Programma-strategie. Deze richt zich op samenwerking met bedrijven die het porftolio van telecomproviders kunnen vergroten. Oplossingen vinden en deze op de markt helpen brengen is een cruciaal onderdeel geworden van simkaarten leveren aan telecomproviders.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters