Sagem integreert GPS ontvanger in simkaarten

Sagem Orga heeft een deal gesloten met BlueSky Positioning om GPS ontvangers in simkaarten te integreren. De “A-GPS SIM” technologie plaatst een kleine ontvanger en antenne in de simkaart, waardoor providers zonder hardwarewijzigingen GPS kunnen aanbieden.

“We zijn blij om samen te werken met Sagen Orga om onze geweldige technologie op de markt te brengen,” zei Risto Savolainen, BlueSky Positionings CEO. “Sinds we het concept van onze technologie vorig jaar gepubliceerd hebben, hebben providers die meer dan 1,8 miljard mensen hun diensten aanbieden meer informatie gevraagd. Met dit bericht gaat onze gepatenteerde technologie uit het lab, naar de wereld van miljoenen consumenten verspreid over de hele wereld.”

Het voornaamste doel van A-GPS SIM is de precieze locatie door te kunnen geven aan hulpdiensten wanneer 112 of 911 wordt gebeld. Tevens kan het worden gebruikt voor navigatiesoftware, “Vind een plaats of persoon”-diensten, games, etc.

De overeenkomst met BlueSky Positioning is een voorbeeld van Sagem Orga’s Partner Programma-strategie. Deze richt zich op samenwerking met bedrijven die het porftolio van telecomproviders kunnen vergroten. Oplossingen vinden en deze op de markt helpen brengen is een cruciaal onderdeel geworden van simkaarten leveren aan telecomproviders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters