Apple-directeur Tim Cook levert flink salaris in

Voor het eerst sinds zijn aanstelling is het salaris van Tim Cook lager dan vorig jaar. De CEO van het Apple wist de financiële doelen niet te halen. Daardoor viel zijn jaarsalaris voor het eerst in zijn periode als directeur lager uit dan vorig jaar.

Slecht jaar Apple

Salaris van Tim Cook2016 was een redelijk slecht jaar voor Apple. Dat komt vooral door de slechte verkopen van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Inmiddels maakt de iPhone-lijn 63 procent van de verkopen uit van de fabrikant. Daarmee is zij voor Apple veel belangrijker dan de iMacs en andere apparaten. En voor het eerst in tijden ging de verkoop van de iPhone achteruit. De smartphonemarkt begint in Westerse landen namelijk verzadigd te raken, terwijl de iPhone in China concurrentie krijgt van Chinese telefoons. Ook in India wil het nog niet vlotten voor de technologieproducent.

Verkoopdoelen niet gehaald

Daarom wist Apple zijn verkoopdoelen niet te halen. Het bedrijf had als doel gesteld om in 2016 een omzet te draaien van 223,6 miljard dollar. Uiteindelijk bleef de omzet steken op 215,6 miljard dollar, bijna 4 procent onder het doel. Ook de winstdoelen werden krap niet gehaald: van de beoogde 60,3 miljard dollar behaalde Apple uiteindelijk 60 miljard dollar.

Salaris van Tim Cook naar beneden

Daarom gaat het salaris van Tim Cook voor het eerst sinds zijn aanstelling als hoogste directeur van Apple omlaag. In 2015 kreeg de directeur 10,3 miljoen dollar bijgeschreven voor zijn diensten. In 2016 was het salaris van Tim Cook nog ‘maar’ 8,75 miljoen dollar. Ook Luca Maestri, die de financiën van Apple beheert, leverde dit jaar behoorlijk in. Maestri verdiende in 2016 22,8 miljoen dollar en gaat er daarmee ten opzichte van vorig jaar 10 procent op achteruit.

Bron: Apple Sec Filing via PhoneArena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters