Samsung’s opvallende plannen voor 2018 zijn gelekt: 320 miljoen?

2017 was een mooi jaar voor Samsung. Eind 2016 vroegen we ons nog af of de consument zijn vertrouwen in de fabrikant zou hebben verloren. Dat was immers het jaar van de Samsung Galaxy Note 7. Maar nee, onderzoek wees begin 2017 uit dat de consument vergevingsgezind is. En dat zagen we de rest van het jaar terug: zowel de Samsung Galaxy S8 als de Galaxy Note 8 waren een groot succes.

Samsung’s plannen voor 2018

Mede door het gloednieuwe design. Dan hebben we het over de Infinity Display. Pas eind 2017 introduceerde Apple zijn eigen equivalent. Een design dat een stuk controversieler is dan dat van Samsung. De Koreaanse fabrikant wil die streak in 2018 door gaan zetten. Maar dat wordt pittig: de Samsung Galaxy S9 lijkt qua design erg op de Galaxy s8. Dat blijkt uit leaks.

Kan het bedrijf opnieuw hoge ogen gooien? Misschien wel. De techgigant brengt namelijk zijn Infinity Display ook naar zijn mid-rangers. Opeens kun je dunne schermranden krijgen voor de prijs van een mid-ranger met voorheen dikke schermranden. Maar gaat dat genoeg zijn? De Koreaanse publicatie The Investor heeft nu de ambitieuze plannen van Samsung onthuld.

Samsung Galaxy S9
Eerder gelekte renders van de Galaxy S9

Volgens betrouwbare bronnen wil het bedrijf in 2018 320 miljoen smartphones verkopen. Dat getal komt bekend voor: in 2017 verkocht Samsung namelijk 320 miljoen smartphones. Het bedrijf heeft er in principe dus vrede mee als groei uitblijft. Het doorzetten van de huidige lijn is al een prestatie. Dat komt vooral door de verzadigde markt, zo blijkt uit gelekte informatie van insiders. Bovendien hebben de eerder genoemde factoren invloed.

320 miljoen smartphones, focus op high-end

De verder gelekte aantallen laten goed de staat van andere markten zien. Samsung hoopt dus 320 miljoen smartphones te verkopen. Daar kun je nog 40 miljoen ‘domme’ toestellen bij optellen, 20 miljoen tablets en slechts 5 miljoen wearables.

Dat is nou niet bepaald de wearables-markt die een aantal jaar geleden optimistisch werd voorspeld. Als het om smartphones gaat, hoeft Samsung niet zoveel te vrezen. 320 miljoen is met gemak genoeg om de eerste plek in de smartphonemarkt veilig te stellen. Apple verkocht er in 2017 200 miljoen en Huawei verscheepte 150 miljoen exemplaren.

Samsung Galaxy S9 render Forbes

Uiteindelijk draait het natuurlijk om winst, en op dat vlak is Apple de grote winnaar. Samsung wil daar duidelijk verandering in brengen. Aan het einde van het gelekte rapport staat een interessante opmerking: Samsung wil zich focussen op high-end toestellen en het langverwachte futuristische toestel met een opvouwbare scherm.

Het gaat hier niet om speculatie, maar om een rapport van het bedrijf zelf. We gaan dit jaar ontdekken of de Koreaanse techgigant zijn eigen verwachtingen in kan lossen. Check ondertussen wat we al weten over de opvouwbare Galaxy X.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters