‘Samsung gaat $9 miljard investeren in uitbreiding OLED productie’

Volgens de Koreaanse website The Investor, is Samsung van plan om binnenkort de productie van OLED schermen behoorlijk uit te breiden. Het bedrijf zal volgens het bericht van The Investor bijna $9 miljard in de expansie hebben geïnvesteerd tegen het einde van het jaar.  Samsung Display zou hiervoor deals hebben gemaakt met verschillende producenten van onderdelen. Op deze manier zou een deel van de LCD productielijnen vervangen kunnen worden door OLED productielijnen.

Deel investering voor vergroten van productiecapaciteit hoofdfabriek naar 120.000 units

Samsung Galaxy S8 met OLED displayVan de $9 milard zou $2,7 miljard gebruikt worden om elke maand 30.000 zesde generatie OLED schermen te produceren. $2,7 tot $3,5 zou verder geïnvesteerd worden in de A3 hoofdfabriek van Samsung Display. Met dit geld zou de productiecapaciteit vergroot moeten worden van 30.000 tot 45.000 eenheden naar maximaal 120.000 units. Deze capaciteit zou tegen het einde van het jaar al behaald moeten worden.

95% OLED schermen op de markt van Samsung

Op het moment is Samsung goed voor 95% van de OLED markt voor smartphones en het ziet ernaar uit dat Samsung dit percentage nog hoger wil krijgen. Het vergroten van de productie is sowieso een goed idee, gezien de grote vraag naar de schermen. Volgens sommige berichten zou Samsung als enige de OLED displays leveren voor de productie van de iPhone 8.

Ook gebruikt Samsung de schermen zelf bij 70% van de eigen toestellen. Naar verwachting zal de vraag naar de schermen alleen maar blijven groeien, aangezien steeds meer smartphone makers overstappen naar de OLED panelen. Deze vraag zal er echter waarschijnlijk wel voor zorgen dat meer bedrijven de schermen zullen produceren. Wat dit met het marktaandeel van Samsung zal doen is nog maar de vraag.

Bron: TheInvestor

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters