Samsung, Apple en Google gaan nieuwe strijd aan om pantenten van InterDigital

Producent Samsung lijkt de grootste kanshebber om de 8800 patenten van het bedrijf InterDigital over te nemen. Apple lijkt hiervoor wel een stokje te willen steken en ook Google lijkt mee te willen dingen naar de hoofdprijs.

Zo meldt Bloomberg op haar website. Volgens de bron is Samsung actief benaderd door InterDigital om diens patenten over te nemen. InterDigital beschikt momenteel over 8800 patenten waarvan sommige betrekking hebben op technieken die onderanderen in telefoons van BlackBerry, Apple en Google worden gebruikt. De patenten zouden dan ook erg waardevol zijn en de nieuwe eigenaar zou het diens concurrenten nog eens flink lastig kunnen maken.

Samsung onderzoekt dan ook momenteel hoeveel de patenten waard zijn en of het enige toegevoegde waarde voor de producent heeft, aldus Bloomberg. Ondertussen heeft ook Apple geïnformeerd naar het portfolio van InterDigital en ook Google lijkt in onderhandeling te zijn met het bedrijf nadat het de patenten van Nortel aan zijn neus voorbij zag lopen. Toen wisten ondermeer Apple, Microsoft, EMS, Ericsson, Sony en RIM de patenten van Nortel op te kopen waarna het vuur aan de schenen van Android werd gelegd.

Opvallend is dat er al eerder melding gemaakt werd dat Google de grootste gegadigde zou zijn voor de patenten van InterDigital. Maar volgens Bloomberg heeft InterDigital nadrukkelijk Samsung als eerste de kans gegeven om de patenten te kopen. De verwachting is wel dat Samsung een forse prijs dient te betalen voor de patenten die hoger zal liggen dan dat ze eigenlijk daadwerkelijk waard zijn.

Een analist benadrukt tegenover Bloomberg dat het voor Samsung redelijk cruciaal is dat het de patenten in handen krijgt. Mocht Apple namelijk met de patenten er vandoor vliegen, dan lijkt Samsung zijn borst nat te kunnen maken als het gaat om rechtszaken en inbreuk op patenten van Apple. Beide producenten liggen al met elkaar flink in de clinche, maar mocht Samsung de patenten zich niet toe-eigenen, dan is de kans groot dat Apple voor grote problemen gaat zorgen in de toekomst voor Samsung.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters