Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱

Apple en Samsung zijn grote concurrenten van elkaar. Maar wist je dat Apple voor de productie van iPhones zeer afhankelijk is van de Koreaanse fabrikant? Daar wil het bedrijf verandering in gaan brengen.

Apple en Samsung: concurrenten die elkaar helpen

Samsung en Apple zijn natuurlijk grote concurrenten van elkaar. Elk jaar nemen ze het tegen elkaar op met hun nieuwste vlaggenschepen.

Dit jaar kwam Samsung met de Galaxy S8 op de proppen, en binnenkort komt de Galaxy Note 8 eraan. Apple werkt ondertussen hard aan de lancering van de Apple iPhone 8.

Samsung Galaxy Note 8
Vermeende renders van de Samsung Galaxy Note 8

Dat wordt dus spannend. Maar wist je ook dat Apple zeer afhankelijk is van Samsung? De Koreaanse techgigant produceert OLED-schermen voor de smartphones van Apple.

Oftewel: Samsung heeft er baat bij als Apple scoort. Hetzelfde geldt voor Samsung’s samenwerkingen met andere fabrikanten. Je kunt dus stellen dat de Koreaanse techgigant hoe dan ook van de markt profiteert.

Daar wil Apple verandering in gaan brengen. Althans, dat beweert het Koreaanse ET News. Volgens de publicatie heeft Apple een aantal machines aangeschaft die normaliter gebruikt worden voor de productie van OLED-panelen.

De Koreaanse website concludeert op basis van verschillende bronnen dat de techgigant zijn eigen panelen wil gaan produceren in Taiwan. Naar verluidt heeft Apple al deals gesloten met Samsung voor het komende jaar, 2018 dus.

Apple iPhone 8 scherm aan
Een render van de Apple iPhone 8

Plannen voor de toekomst

De kans is echter groot dat Apple daarna zelf aan de slag wil. Het zou een logische zet zijn. Uit gelekte informatie blijkt dat volgend jaar alle iPhone-modellen een OLED-scherm krijgen, in tegenstelling tot de lineup van dit jaar. Ook de iPads en Apple Watch stappen over.

Huidige leveranciers hebben nu al moeite om aan de grote vraag van Apple te voldoen. Voor de toekomst zal het dan ook zeker lonen om de productie in eigen handen te nemen.

Althans, gedeeltelijk. Volgens 9to5Mac is de kans groot dat Apple de machines aan Chinese fabrikanten zal verstrekken om de iPhones in elkaar te zetten. Denk aan Foxconn en Pegatron.

Naar verluidt is Apple ook in gesprek met LG Display om een nieuwe fabriek op te zetten. Op dit moment levert de Koreaanse techgigant al OLED-panelen aan Xiaomi en Google.

Bron: DigiTimes via 9to5Mac

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters