Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱

Apple en Samsung zijn grote concurrenten van elkaar. Maar wist je dat Apple voor de productie van iPhones zeer afhankelijk is van de Koreaanse fabrikant? Daar wil het bedrijf verandering in gaan brengen.

Apple en Samsung: concurrenten die elkaar helpen

Samsung en Apple zijn natuurlijk grote concurrenten van elkaar. Elk jaar nemen ze het tegen elkaar op met hun nieuwste vlaggenschepen.

Dit jaar kwam Samsung met de Galaxy S8 op de proppen, en binnenkort komt de Galaxy Note 8 eraan. Apple werkt ondertussen hard aan de lancering van de Apple iPhone 8.

Samsung Galaxy Note 8
Vermeende renders van de Samsung Galaxy Note 8

Dat wordt dus spannend. Maar wist je ook dat Apple zeer afhankelijk is van Samsung? De Koreaanse techgigant produceert OLED-schermen voor de smartphones van Apple.

Oftewel: Samsung heeft er baat bij als Apple scoort. Hetzelfde geldt voor Samsung’s samenwerkingen met andere fabrikanten. Je kunt dus stellen dat de Koreaanse techgigant hoe dan ook van de markt profiteert.

Daar wil Apple verandering in gaan brengen. Althans, dat beweert het Koreaanse ET News. Volgens de publicatie heeft Apple een aantal machines aangeschaft die normaliter gebruikt worden voor de productie van OLED-panelen.

De Koreaanse website concludeert op basis van verschillende bronnen dat de techgigant zijn eigen panelen wil gaan produceren in Taiwan. Naar verluidt heeft Apple al deals gesloten met Samsung voor het komende jaar, 2018 dus.

Apple iPhone 8 scherm aan
Een render van de Apple iPhone 8

Plannen voor de toekomst

De kans is echter groot dat Apple daarna zelf aan de slag wil. Het zou een logische zet zijn. Uit gelekte informatie blijkt dat volgend jaar alle iPhone-modellen een OLED-scherm krijgen, in tegenstelling tot de lineup van dit jaar. Ook de iPads en Apple Watch stappen over.

Huidige leveranciers hebben nu al moeite om aan de grote vraag van Apple te voldoen. Voor de toekomst zal het dan ook zeker lonen om de productie in eigen handen te nemen.

Althans, gedeeltelijk. Volgens 9to5Mac is de kans groot dat Apple de machines aan Chinese fabrikanten zal verstrekken om de iPhones in elkaar te zetten. Denk aan Foxconn en Pegatron.

Naar verluidt is Apple ook in gesprek met LG Display om een nieuwe fabriek op te zetten. Op dit moment levert de Koreaanse techgigant al OLED-panelen aan Xiaomi en Google.

Bron: DigiTimes via 9to5Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters