Bedragen gelekt: Samsung gaat volgend jaar nog veel meer aan iPhones verdienen

Dit was een merkwaardig jaar voor Samsung. Niet alleen introduceerde de Koreaanse techgigant een gloednieuw design met de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, maar verdiende het bedrijf ook aan zijn grootste concurrent. Apple dus. 

Samsung gaat nog meer aan Apple verdienen

Apple stapte dit jaar over op OLED voor de iPhone X. Het Amerikaanse bedrijf heeft zijn ambitieuze plannen uitgevoerd, maar had daarbij wel de hulp van Samsung nodig. Samsung is op dit moment namelijk de enige fabrikant die op zo’n grote schaal OLED-panelen kan produceren.

Oftewel: Samsung verdient geld aan zijn grootste concurrent. En hoe! Uit onderzoek bleek dat Samsung meer verdient aan de iPhone X, dan aan zijn eigen flagships. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Apple iPhone X Plus 2018

Die trend zet voorlopig door, want Apple wil volgend jaar voor meer toestellen OLED-panelen gaan gebruiken. Dat wisten we al, maar nu weten we dankzij Koreaanse publicaties ook om hoeveel panelen het gaat. Houd je vast: het gaat om 180 tot 200 miljoen flexibele OLED-panelen. Voor de iPhone X produceerde het bedrijf vijftig miljoen panelen. Vier keer zo weinig dus.

22.8 miljard dollar

Daarmee haalt Samsung alleen met die productie al 19.8 miljard tot 22.8 miljard dollar binnen. Eerder kon het bedrijf niet zoveel componenten leveren. Eerder dit jaar voldeden slechts zes op de tien panelen aan de kwaliteitseisen. Op dit moment ligt dat op meer dan tachtig procent, aldus insiders.

Samsung verdiende in 2017 dus al meer aan de iPhone X, dan aan de Galaxy S8. Daar wordt in 2018 nog eens een flinke schep bovenop gedaan. Hier kun je ontdekken hoe de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus eruit gaan zien. Of check wat Apple’s plannen zijn voor de nieuwe iPhones.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters