Samsung laat Apple ver achter zich in wereldwijde smartphonemarkt

Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gartner blijkt dat Samsung Apple ver achter zich laat en dat Apple als enige bedrijf uit de top vijf minder presteerde dan vorig jaar.

Samsung

Samsung heeft in het eerste kwartaal van 2016 81.186 miljoen smartphones verkocht, waarmee het Koreaanse bedrijf nu 23% van de wereldwijde smartphonemarkt in handen heeft. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeksbureau Gartner, dat de wereldwijde verkopen van smartphone fabrikanten in de gaten houdt. Samsung wist in het eerste kwartaal van dit jaar 7.9% meer smartphones te verkopen dan in dezelfde periode van vorig jaar, mede dankzij het grote succes van de Galaxy S7 Edge. We wisten al dat Samsung Apple van de troon heeft gestoten in Amerika, maar het verschil blijkt wereldwijd nog groter te zijn. Apple verkocht dit jaar voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de iPhone minder exemplaren dan vorig jaar, waardoor het marktaandeel van het bedrijf van 17.9% naar 14.8% daalde.

Samsung marktonderzoek

Daling Apple

Het valt vooral op dat Apple als enige smartphonefabrikant in de top vijf wereldwijd minder smartphones heeft verkocht dan vorig jaar. Na Samsung en Apple volgen Huawei, Oppo en Xiaomi, alle drie zeer succesvolle Chinese merken. Vooral Oppo heeft de afgelopen periode een ongekende groei meegemaakt: het bedrijf verkocht bijna drie keer zoveel smartphones als in het eerste kwartaal van 2015, met als resultaat dat het zusterbedrijf van Vivo en het moederbedrijf van OnePlus de plek van Lenovo heeft ingenomen. Lenovo is daardoor de top vijf en zelfs de top tien uitgestoten. Het bedrijf heeft een lange tijd geen nieuwe smartphones meer aangekondigd, waardoor Lenovo in het eerste kwartaal 33% minder smartphones verkocht dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor. Met de zeer nabije aankondiging van de nieuwe modulaire Moto X en de recente aankondiging van de Moto G4 Plus zal het bedrijf waarschijnlijk binnenkort de top tien weer kunnen betreden.

Android

Als het om besturingssystemen gaat blijft Android de wereldwijde smartphonemarkt domineren met een marktaandeel van 84%. Niet elke Android smartphone fabrikant weet die groei ook daadwerkelijk om te zetten in winst, een vlak waar Apple wel succesvol is. In totaal zijn er in het eerste kwartaal van 2016 349.3 miljoen smartphones verkocht, wat 3.9% meer is dan in dezelfde periode van 2015.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Robert -

  @Eddd
  Jouw ongezouten mening heeft dat zelf uitgelokt. Maar goed. Apple heeft ook op software gebied voor de ipad pro 9.7 een stukje vakmanschap geleverd!

 2. Edddd -

  Tja, Opel verkoopt ook meer auto’s dan Ferrari.

  Een bewuste keuze van Apple om enkel in het hogere segment te opereren. Voordeel is dat je weet dat je iets goeds krijgt wanneer je een Apple koopt. Bij die Aziaten kun je niet blind varen op de naam.

  1. Robert -

   Kort door de bocht van jou.
   1. Iphone SE is voor mid segment. Dus apple richt niet alleen op highend.
   2. Verkopen zijn voor het eerst gedaald.
   Ook al is de winst giga groot het doet toch pijn.
   3. Markt is nog groeiende en iphone marktaandeel daalt. Dan doe je het slecht.
   4. Het klinkt eerder dat jij blind vaart op de naam iphone. Dat noemen wij isheep.

   1. Edddd -

    Oh jee. Zo’n vooringenomen judgemental type. Op de teentjes getrapt Android fan, zo klink je. Dat noemen wij bekrompen.

  2. Roelof Eloppe -

   Bij Aziaten kun je niet varen op de naam en bij merken uit andere werelddelen wèl? Of heeft het gewoon per merk te maken? Overigens ben ik nooit tevreden geweest over mijn iPhone 6, en ik kwam van een HTC (Taiwanees) waar ik in principe wel tevreden over was, totdat hij kapot ging.

   Kortom, het is een kort door de bocht-opmerking van je. Als je het daadwerkelijk meent en niet inziet dat het onzin is, weet je gewoon niet waar je het over hebt.

   1. Edddd -

    Niet noodzakelijkerwijs. Maar bij Apple wel is mijn ervaring. En daar gaat het hier over. In tegenstelling tot wat van die Aziatische toestellen, die wisselend waren in kwaliteit. Maar doorgaans net niet. Tenzij je de hoofdprijs betaalt, net als bij Apple. Daarin verschilt het niet veel van elkaar.

    Wat een bekrompen zeurpieten hier eigenlijk. Als je Apple niet afkraakt, beginnen de vooringenomen kleuters meteen te piepen. Ga dan ergens naar een fansite toe. Het is hier (nog) niet zo’n pro-anti sfeertje gelukkig. Bovenstaande reacties gaan helaas wel die kant op. Bah.

  3. Marcel -

   Niemand kraakt Apple af maar als je met idiote Opel/Ferrari vergelijkingen komt vraag je er zelf eigenlijk wel een beetje om.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters