Samsung laat Apple ver achter zich in wereldwijde smartphonemarkt

Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gartner blijkt dat Samsung Apple ver achter zich laat en dat Apple als enige bedrijf uit de top vijf minder presteerde dan vorig jaar.

Samsung

Samsung heeft in het eerste kwartaal van 2016 81.186 miljoen smartphones verkocht, waarmee het Koreaanse bedrijf nu 23% van de wereldwijde smartphonemarkt in handen heeft. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeksbureau Gartner, dat de wereldwijde verkopen van smartphone fabrikanten in de gaten houdt. Samsung wist in het eerste kwartaal van dit jaar 7.9% meer smartphones te verkopen dan in dezelfde periode van vorig jaar, mede dankzij het grote succes van de Galaxy S7 Edge. We wisten al dat Samsung Apple van de troon heeft gestoten in Amerika, maar het verschil blijkt wereldwijd nog groter te zijn. Apple verkocht dit jaar voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de iPhone minder exemplaren dan vorig jaar, waardoor het marktaandeel van het bedrijf van 17.9% naar 14.8% daalde.

Samsung marktonderzoek

Daling Apple

Het valt vooral op dat Apple als enige smartphonefabrikant in de top vijf wereldwijd minder smartphones heeft verkocht dan vorig jaar. Na Samsung en Apple volgen Huawei, Oppo en Xiaomi, alle drie zeer succesvolle Chinese merken. Vooral Oppo heeft de afgelopen periode een ongekende groei meegemaakt: het bedrijf verkocht bijna drie keer zoveel smartphones als in het eerste kwartaal van 2015, met als resultaat dat het zusterbedrijf van Vivo en het moederbedrijf van OnePlus de plek van Lenovo heeft ingenomen. Lenovo is daardoor de top vijf en zelfs de top tien uitgestoten. Het bedrijf heeft een lange tijd geen nieuwe smartphones meer aangekondigd, waardoor Lenovo in het eerste kwartaal 33% minder smartphones verkocht dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor. Met de zeer nabije aankondiging van de nieuwe modulaire Moto X en de recente aankondiging van de Moto G4 Plus zal het bedrijf waarschijnlijk binnenkort de top tien weer kunnen betreden.

Android

Als het om besturingssystemen gaat blijft Android de wereldwijde smartphonemarkt domineren met een marktaandeel van 84%. Niet elke Android smartphone fabrikant weet die groei ook daadwerkelijk om te zetten in winst, een vlak waar Apple wel succesvol is. In totaal zijn er in het eerste kwartaal van 2016 349.3 miljoen smartphones verkocht, wat 3.9% meer is dan in dezelfde periode van 2015.

Bron: Digitimes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters