Samsung en Apple bakkeleien over OLED displays

Vorig jaar was Samsung de grote leverancier van Apple’s iPhone X OLED panelen en vroeg daar uiteraard de hoofdprijs voor. Ook dit jaar zou Samsung weer displays leveren voor de iPhone Xs, maar Apple heeft er natuurlijk geen zin in dat het duurste onderdeel van het toestel van het toestel een Samsung paneel is. Onlangs gingen Samsung’s mannetjes langs bij het Apple hoofdkantoor om het eens te hebben over de displays en vooral de prijs.

Tegenvallende verkoopcijfers

Het was vorig jaar in eerste instantie de verwachting dat er zo’n 100 miljoen iPhone X toestellen verkocht zouden worden. Zoals we weten ging dat feest niet door. Een grote reden hiervoor zal ongetwijfeld de absurd hoge prijs zijn geweest.

In ieder geval waren zowel Apple als Samsung niet onder de indruk van de tegenvallende verkoopcijfers. Uiteindelijk bestelde Apple dit kwartaal nog 50 procent van de OLED orders af, waardoor Samsung zomaar opgescheept zit met iPhone X displays.

iPhone X met OLED display

Productie weer op gang

Dit jaar is er echter weer een kans en Samsung zou alweer bezig zijn met het maken van panelen voor Apple. De Koreaanse techgigant zou in totaal nog 25 miljoen displays maken voor de iPhone X en 75 miljoen voor de opvolger van het toestel.

Nog niet eens over prijs

Aan de cijfers af te leiden heeft Apple veel vertrouwen in de opvolger van het toestel, maar de schatting is niet 100 miljoen zoals bij de iPhone X. Uiteraard moeten beide bedrijven het wel eens worden over de prijs van de panelen. Tot nu toe lijken ze hierover nog te bakkeleien.

Samsung Apple

Samsung Galaxy S9+ displays

Apple wil begrijpelijk genoeg minder betalen dan vorig jaar en Samsung zou hebben voorgesteld om de Y-Octa panelen te leveren, welke ook gebruikt worden voor de Samsung Galaxy S9+. Deze zouden goedkoper zijn om te produceren. Of Apple hierop in is gegaan is onbekend. Wel zou Samsung al langzaamaan iets aan het produceren zijn en tegen volgende maand 2 tot 3 miljoen panelen paraat hebben. In juni zou dat getal verdubbeld moeten zijn.

Ook OLED panelen van LG

Verder zou Apple niet alleen in zee gaan met Samsung, maar voor de panelen van de iPhone Xs Plus zich tot LG wenden. Mogelijk zou Apple de tweede leverancier kunnen gebruiken om een langere prijs af te dwingen. Voor de iPhone 9, welke uitgerust wordt met een LCD scherm en naar verwachting erg populair wordt, zou Apple Japan Display en Sharp gebruiken.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters