Samsung: “Apple schendt tien van onze patenten”

Nadat Apple tegen Samsung een aanklacht had ingediend omdat de producent de iPhone 3G nagemaakt zou hebben, heeft Samsung nu een aanklacht tegen Apple ingediend. Volgens Samsung schendt Apple tien patenten van de fabrikant die ondermeer te maken hebben met draadloze communicatie en de stroomvoorziening.

Zoals verwacht heeft Samsung een tegenaanklacht ingediend bij verschillende rechtbanken verspreid over de wereld. Nadat Apple begin deze week een aanklacht tegen Samsung had ingediend omdat de Galaxy S te veel op de iPhone 3G zou lijken en de Galaxy Tab op de iPad, bleek Samsung niet geamuseerd te zijn van deze ontwikkelingen. Samsung is dan ook hofleverancier van Apple, dat jaarlijks voor velen miljarden aan onderdelen bij Samsung bestelt voor haar iPhone, iPad en Mac computers.

Samsung heeft dan ook nu bekend gemaakt dat het tien verschillende patentaanklachten tegen Apple heeft ingediend. Samsung heeft de aanklachten in Japan, Korea en Duitsland ingediend tegen Apple en ze hebben allemaal betrekking op technologieën waarvan de iPhone en de iPad gebruik zouden maken. Zo gaan de aanklachten over het energiebeheer van de toestellen en op de manier waarop ze een dataverbinding tot stand brengen.

Apple wist eerder deze week nog tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekend te maken dat het bedrijf nog steeds een goede relatie heeft met Samsung. Volgens Apple is alleen de mobiele tak van de fabrikant over de schreef gegaan en heeft Apple verder een erg goede relatie met Samsung als leverancier. Een Vice President van Samsung wist vervolgens deze woorden licht te ontkrachten aangezien hij van mening was dat dit het hele bedrijf aanging en dat Samsung niet zo makkelijk over zich heen zou laten lopen.

Onduidelijk is nog wanneer de aanklachten in behandeling genomen worden door de verschillende rechtbanken. De kans is groot dat dit pas over enkele jaren zal gaan spelen en anders via een patentovereenkomst tussen de bedrijven opgelost zal worden.

Samsung Galaxy S vs iPhone 3G

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters