Samsung: “Apple schendt tien van onze patenten”

Nadat Apple tegen Samsung een aanklacht had ingediend omdat de producent de iPhone 3G nagemaakt zou hebben, heeft Samsung nu een aanklacht tegen Apple ingediend. Volgens Samsung schendt Apple tien patenten van de fabrikant die ondermeer te maken hebben met draadloze communicatie en de stroomvoorziening.

Zoals verwacht heeft Samsung een tegenaanklacht ingediend bij verschillende rechtbanken verspreid over de wereld. Nadat Apple begin deze week een aanklacht tegen Samsung had ingediend omdat de Galaxy S te veel op de iPhone 3G zou lijken en de Galaxy Tab op de iPad, bleek Samsung niet geamuseerd te zijn van deze ontwikkelingen. Samsung is dan ook hofleverancier van Apple, dat jaarlijks voor velen miljarden aan onderdelen bij Samsung bestelt voor haar iPhone, iPad en Mac computers.

Samsung heeft dan ook nu bekend gemaakt dat het tien verschillende patentaanklachten tegen Apple heeft ingediend. Samsung heeft de aanklachten in Japan, Korea en Duitsland ingediend tegen Apple en ze hebben allemaal betrekking op technologieën waarvan de iPhone en de iPad gebruik zouden maken. Zo gaan de aanklachten over het energiebeheer van de toestellen en op de manier waarop ze een dataverbinding tot stand brengen.

Apple wist eerder deze week nog tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekend te maken dat het bedrijf nog steeds een goede relatie heeft met Samsung. Volgens Apple is alleen de mobiele tak van de fabrikant over de schreef gegaan en heeft Apple verder een erg goede relatie met Samsung als leverancier. Een Vice President van Samsung wist vervolgens deze woorden licht te ontkrachten aangezien hij van mening was dat dit het hele bedrijf aanging en dat Samsung niet zo makkelijk over zich heen zou laten lopen.

Onduidelijk is nog wanneer de aanklachten in behandeling genomen worden door de verschillende rechtbanken. De kans is groot dat dit pas over enkele jaren zal gaan spelen en anders via een patentovereenkomst tussen de bedrijven opgelost zal worden.

Samsung Galaxy S vs iPhone 3G

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. SamsungLover -

    Samsung is een welbekende leverancier van meerdere GROTE merken in de wereld, ik vind het daarom wel gewaagt als bv) Apple nu pas komt met de patenten-oorlog terwijl ze een winstgevend bedrijf zijn die afhankelijk is van Samsung :S Als je zo'n winst boekt, jaar op jaar, waarom dan zeuren :X
    Hoop dat Samsung, Apple de grond in mag drukken met hun gezeur …

  2. Samsung-Rules -

    Jaarlijks vele miljarden aan onderdelen lijkt me ook een beetje overtrokken.. zal eerder honderden miljoenen zijn. Maar goed.. hoop dat apple met deze zaak een flinke tik krijgt.. 😛

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters