Samsung, Asus, Dell en Lenovo gaat Windows 8 RT-tablets maken

Microsoft heeft bekend gemaakt wie in eerste instantie tablets zullen gaan produceren met Windows 8 RT erop. Ondermeer Samsung, Asus, Dell en lenovo horen bij de gegadigden.

Microsoft heeft op haar eigen blog wat meer informatie over het nieuwe OS van de fabrikant vrijgegeven. Volgens Microsoft zullen er in eerste instantie vier fabrikanten zijn die met Windows 8 RT-tablets op de proppen zullen gaan komen. Desondanks sluit de fabrikant niet uit dat ook andere fabrikanten zich hierbij zullen voegen. Ondermeer Acer, Nokia en HP lijken eveneens plannen te hebben om Windows-tablets te fabriceren.

Microsoft heeft ook laten weten dat ondermeer Texas Instruments, Qualcomm en Nvidia chips zullen gaan leveren voor de RT-tablets van de verschillende fabrikanten. Daarnaast heeft Microsoft de basisspecificaties bekend gemaakt waaraan fabrikanten zich moeten houden zodra ze een tablet met Windows 8 RT willen fabriceren. Zo mag de tablet minimaal 520 gram wegen en maximaal 1200 gram. Ook mag hij minimaal qua lengte 263mm zijn, qua breedte 168.5mm en qua dikte 8.35mm. Ook moeten ze minimaal 8 uur HD video’s kunnen afspelen en 320 uur standby kunnen staan.

De fabrikant laat ook weten dat het multitouch input heeft toegevoegd aan haar muis zodat deze beter kunnen samenwerken met Windows 8 RT. Zo kun je net als bij Apple swypen met je muis en pinchen om in te zoomen. De eerste Windows 8 RT-tablets worden op 26 oktober van dit jaar verwacht. Op die dag introduceer Microsoft ook Windows 8.

Windows 8 RT tablet Asus

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters