Samsung bang dat overheden Galaxy Note 4 als medisch apparaat zien

Samsung is bang dat overheden de nieuwe Galaxy Note 4 als medisch apparaat zien, en ook dienovereenkomstig gaan behandelen. Dat zou flinke vertragingen kunnen opleveren, want medische apparatuur wordt doorgaans diepgaand gecontroleerd voordat het tot de consumentenmarkt wordt toegelaten.

Samsung Galaxy Note 4 hands-on

Een en ander wordt gemeld door ZD Net in Korea. In het thuisland zou Samsung van de regering hebben gevraagd om de nieuwe telefoon, die is uitgerust met sensors die allerlei lichaamsfuncties registreren, niet als medisch apparaat te zien en te beoordelen.

De Galaxy Note 4 is uitgerust met een hartslagmeter, een sensor die het zuurstofgehalte in het bloed meet, en een ultraviolet-sensor die volgens Samsung beginnende huidkanker kan ontdekken. Daarmee bestaat het gevaar dat de phablet ineens niet meer als smartphone wordt gezien door overheden, maar als een medisch apparaat. En dat wil Samsung liever niet, want dat kan allerlei problemen opleveren vanwege de zeer hoge eisen die daaraan worden gesteld.

Een soortgelijk probleem zou ook met de Apple Watch kunnen optreden, die aan de achterkant ook wat sensors heeft ingebouwd die lichaamsfuncties monitoren. Die sensors zou Apple in toekomstige generaties van het horloge willen uitbreiden van alleen een hartslagmeter tot sensors die het bloedsuikergehalte meten, en ook informatie halen uit het zweet van de drager. Geruchten doen de ronde dat Apple van die sensors heeft afgezien om te voorkomen dat wettelijke regels de lancering van het polshorloge dan zouden vertragen, omdat het net als de Galaxy Note 4 als medisch apparaat zou worden gezien door overheden.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 8

Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters