Samsung ontwikkelt batterij die 5 keer sneller oplaadt dan huidige batterijen

De batterijduur van smartphones blijft een belangrijk gespreksonderwerp. Gezien de tijd die wij met een smartphone doorbrengen kan de batterij altijd beter worden. Samsung schijnt nu aan een batterij te werken die 5 keer sneller dan gemiddeld oplaadt. Daarnaast heeft de grafeenbatterij ook meer capaciteit zodat ‘ie langer meegaat.

Nieuwe batterij zorgt voor meer capaciteit

Je zult de nieuwe batterij helaas nog niet in de Samsung Galaxy S9 zien. Op dit moment wordt er door de afdeling R&D namelijk hard aan een grafeenbatterij gewerkt. Dat is door het Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) aangekondigd. Ook in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications is over de nieuwe technologie gepubliceerd.

batterij

Een coating van grafeen blijkt de oplossing

Grafeen wordt al langere tijd als een wondermateriaal gezien, maar het is nog relatief moeilijk te produceren. De grafeencoating die Samsung heeft ontwikkeld verhoogt de stabiliteit en geleiding van een Lithium-ion batterij. De stabiliteit zorgt er onder andere voor dat je meer stroom in een batterij kwijt kunt, zonder dat er gevaren zoals een ontploffende Galaxy Note 7 ontstaan. Hierdoor is een smartphonebatterij binnen 12 minuten volledig opgeladen, kan de capaciteit met ongeveer 45 procent groeien en kun je ‘m ook in elektrische auto’s gebruiken.

Grafeen, het lichtste en sterkste materiaal op aarde wordt ook ingezet bij de ontwikkeling van het geheugen. Hier is Samsung ook mee bezig. Het geheugen kan door grafeen kleiner en sneller worden waardoor dit geheugen in een opvouwbare phone kan worden toegepast. Zal dat voor de Galaxy X zijn?

Wanneer in de eerste telefoons?

Reken er maar niet op dat we de grafeenbatterij volgend jaar al in een smartphone vinden. De ontwikkelingen zijn in volle gang, maar er zijn nog veel stappen te maken. De patentaanvraag is ingediend en laten we hopen dat het ‘batterijprobleem’ binnen enkele jaren is opgelost. En wij dus ook niet meer met een externe lader door het leven hoeven te gaan.

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters