Samsung ontwikkelt batterij die 5 keer sneller oplaadt dan huidige batterijen

De batterijduur van smartphones blijft een belangrijk gespreksonderwerp. Gezien de tijd die wij met een smartphone doorbrengen kan de batterij altijd beter worden. Samsung schijnt nu aan een batterij te werken die 5 keer sneller dan gemiddeld oplaadt. Daarnaast heeft de grafeenbatterij ook meer capaciteit zodat ‘ie langer meegaat.

Nieuwe batterij zorgt voor meer capaciteit

Je zult de nieuwe batterij helaas nog niet in de Samsung Galaxy S9 zien. Op dit moment wordt er door de afdeling R&D namelijk hard aan een grafeenbatterij gewerkt. Dat is door het Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) aangekondigd. Ook in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications is over de nieuwe technologie gepubliceerd.

batterij

Een coating van grafeen blijkt de oplossing

Grafeen wordt al langere tijd als een wondermateriaal gezien, maar het is nog relatief moeilijk te produceren. De grafeencoating die Samsung heeft ontwikkeld verhoogt de stabiliteit en geleiding van een Lithium-ion batterij. De stabiliteit zorgt er onder andere voor dat je meer stroom in een batterij kwijt kunt, zonder dat er gevaren zoals een ontploffende Galaxy Note 7 ontstaan. Hierdoor is een smartphonebatterij binnen 12 minuten volledig opgeladen, kan de capaciteit met ongeveer 45 procent groeien en kun je ‘m ook in elektrische auto’s gebruiken.

Grafeen, het lichtste en sterkste materiaal op aarde wordt ook ingezet bij de ontwikkeling van het geheugen. Hier is Samsung ook mee bezig. Het geheugen kan door grafeen kleiner en sneller worden waardoor dit geheugen in een opvouwbare phone kan worden toegepast. Zal dat voor de Galaxy X zijn?

Wanneer in de eerste telefoons?

Reken er maar niet op dat we de grafeenbatterij volgend jaar al in een smartphone vinden. De ontwikkelingen zijn in volle gang, maar er zijn nog veel stappen te maken. De patentaanvraag is ingediend en laten we hopen dat het ‘batterijprobleem’ binnen enkele jaren is opgelost. En wij dus ook niet meer met een externe lader door het leven hoeven te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Henk Irrgang -

    Als modelbouwvliegtuig-vlieger “vlieg ik” al 2 jaar met grafeen/lithium-polymeer accu,s , ze doen het uitstekend en hebben een hoge ontlaadstroom tot 45 c , laden tot 5c.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters