Samsung ontwikkelt batterij die 5 keer sneller oplaadt dan huidige batterijen

De batterijduur van smartphones blijft een belangrijk gespreksonderwerp. Gezien de tijd die wij met een smartphone doorbrengen kan de batterij altijd beter worden. Samsung schijnt nu aan een batterij te werken die 5 keer sneller dan gemiddeld oplaadt. Daarnaast heeft de grafeenbatterij ook meer capaciteit zodat ‘ie langer meegaat.

Nieuwe batterij zorgt voor meer capaciteit

Je zult de nieuwe batterij helaas nog niet in de Samsung Galaxy S9 zien. Op dit moment wordt er door de afdeling R&D namelijk hard aan een grafeenbatterij gewerkt. Dat is door het Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) aangekondigd. Ook in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications is over de nieuwe technologie gepubliceerd.

batterij

Een coating van grafeen blijkt de oplossing

Grafeen wordt al langere tijd als een wondermateriaal gezien, maar het is nog relatief moeilijk te produceren. De grafeencoating die Samsung heeft ontwikkeld verhoogt de stabiliteit en geleiding van een Lithium-ion batterij. De stabiliteit zorgt er onder andere voor dat je meer stroom in een batterij kwijt kunt, zonder dat er gevaren zoals een ontploffende Galaxy Note 7 ontstaan. Hierdoor is een smartphonebatterij binnen 12 minuten volledig opgeladen, kan de capaciteit met ongeveer 45 procent groeien en kun je ‘m ook in elektrische auto’s gebruiken.

Grafeen, het lichtste en sterkste materiaal op aarde wordt ook ingezet bij de ontwikkeling van het geheugen. Hier is Samsung ook mee bezig. Het geheugen kan door grafeen kleiner en sneller worden waardoor dit geheugen in een opvouwbare phone kan worden toegepast. Zal dat voor de Galaxy X zijn?

Wanneer in de eerste telefoons?

Reken er maar niet op dat we de grafeenbatterij volgend jaar al in een smartphone vinden. De ontwikkelingen zijn in volle gang, maar er zijn nog veel stappen te maken. De patentaanvraag is ingediend en laten we hopen dat het ‘batterijprobleem’ binnen enkele jaren is opgelost. En wij dus ook niet meer met een externe lader door het leven hoeven te gaan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters