Samsung behaalt minder winst dan voorspeld

Samsung heeft minder winst behaald dan er werd voorspeld door dertig analisten. De tech-site Reuters heeft in oktober een voorspelling gedaan naar de verwachte winst over het vierde kwartaal. De fabrikant heeft deze voorspelling niet waar kunnen maken.

Er is sprake van een slecht jaar voor de smartphone-sector. In een eerder bericht van Samsung gaf het bedrijf al aan minder winst te verwachten, en dat heeft het bedrijf goed ingeschat. Ondanks dat de winst van Samsung met 15 procent is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, schat het bedrijf een voorzichtige afname hiervan in het aankomende jaar.

Voorspelde winst SamsungSamsung

De Zuid-Koreaanse smartphonemaker boekte in het vierde kwartaal een winst van 6,1 triljoen won. Dit is omgerekend ruim 4,6 miljard euro. De voorspelling van Reuters week slechts 4 ton af van met zijn schatting. Toch betekent dit dat de smartphone-industrie iets achteruit gaat. Samsung is namelijk een van de grootste spelers in deze sector en zodra dertig analisten voorspellen dat je winst hoger zal zijn, is er wel iets aan de hand.

Apple

De aandelenbeurs werd even opgeschrikt toen de aandelen van Apple voor het eerst sinds vijf maanden onder de 100 dollar gingen. Dit komt door de tegenvallende verkoop van de iPhone 6S en 6S Plus. Alle fabrikanten die onderdelen leveren voor onder andere Apple en Samsung zijn meegegaan in deze daling en de aandelen minderen in waarde.

LG Display Co

Naast Samsung voorspelt ook de grootste schermfabrikant, LG Display Co, een zware tijd voor de smartphone-industrie. De maanden januari tot maart zullen minder vraag hebben. Volgens LG zal dit zeker betrekking hebben op onderdelen-leveranciers waar LG Display ook onder valt.

Huawei

Huawei Mate 8 achterkantDe enige fabrikant die nog steeds een extreme groei doormaakt is Huawei. Deze Chinese smartphonemaker heeft afgelopen jaar 44 procent meer winst gemaakt dan het jaar ervoor. Daarnaast heeft het bedrijf zijn eigen afzet-record gebroken door 108 miljoen smartphones te verkopen in 2015.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters