Samsung belooft een dag lang normaal gebruik van haar smartphones in 2012

Een hele dag werken op één acculading. Dat moeten de nieuwe smartphones van Samsung nog dit jaar kunnen garanderen, zo meldt een hooggeplaatste manager van Samsung in een interview. Het gaat om normaal tot intensief gebruik, aldus de manager van de Koreaanse elektronicafabrikant.

Volgens Kevin Packingham, vicepresident voor productinnovatie bij Samsung, zal Samsung dit jaar een garantie afgeven voor haar smartphones waarbij wordt gegarandeerd dat ze tenminste een hele dag mee zullen gaan bij normaal gebruik op een enkele batterijlading. Packingham vertelde dit in een interview met CNet. Volgens de topman hebben veel consumenten nu de vrees dat ze niet de volledige dag met een enkele lading zullen gaan halen. Dat is volgens Samsung onwenselijk en de Koreaan gaat dan ook dit jaar haar smartphones uitrusten met een grotere batterij om het tij te doen keren.

Daarnaast steekt Samsung ook veel tijd en onderzoek in het ontwikkelen van energiezuinige antennes voor LTE en 3G. Volgens Packingham moet dit, tezamen met de grotere batterij, ervoor gaan zorgen dat consumenten minimaal een dag lang gebruik kunnen maken van hun smartphone. Zo gaat Samsung onder meer de Wifi-antenne beter afstellen zodat hij zuiniger omgaat met de batterij. De manier waarop de antenne zoekt naar een netwerk zou door de fabrikant geoptimaliseerd zijn.

De fabrikant houdt nog wel een slag om de arm wat betreft intensieve gebruikers. De fabrikant laat dan ook weten nog niet het einddoel bereikt te hebben en verder te werken aan een betere energiehuishouding.

Samsung Galaxy Note batterij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Ja, met 'normaal tot intensief' gebruik kan ik uit elke smartphone wel een dag halen. Dat zegt natuurlijk niet zo veel. Aan de andere kant kan ik ook elke smartphone binnen 8 uur leeg hebben als ik m'n best doe…. Maar het feit dat ze hier iets in gaan verbeteren ben ik heel blij mee!

  2. Angelo -

    Hmm.. als je goed leest dan word het voor de toestellen die nog gaan komen. Er word niet over een OS gesproken ,en wat is normaal gebruik.. dit is voor iedereen anders. Ben benieuwd!!

  3. bartvuijk -

    Hmm, de Note heeft een 2500 mAh accu die bij tamelijk normaal gebruik al na acht uur leeg is. :S Is overigens het enige echte nadeel aan het toestel.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters