Samsung belooft opvouwbare schermen in 2015

Samsung CEO Kwon Oh Hyun heeft aangegeven dat het het bedrijf volgend jaar met buigbare schermen komt en het jaar daarop haar eerste opvouwbare schermen wil introduceren. Hij deed de voorspellingen op een analistenevenement in Zuid Korea waar hij ook nogmaals aangaf ontevreden te zijn met de onlangs gelanceerde Galaxy Gear-smartwatch.

De CEO gaf aan dat de nieuwe schermtechnieken zowel voor smartphones en tablets als voor wearables als smartwatches gaan worden ingezet. Onlangs introduceerde Samsung haar eerste telefoon met een gebogen scherm met de Galaxy Round. De Galaxy Round was slechts een eerste stap richting een toekomst met buigbare schermen, het toestel is voorzien van een kleine buiging over de lengte van het toestel.

In de roadmap waarin staat uitgestippeld welke vooruitgang Samsung wil maken op het gebied van flexibele schermen is te zien welke stappen zij de komende gaat maken. De licht gebogen schermen van dit jaar zullen volgend jaar worden opgevolgd met volledig buigbare schermen die op hun beurt weer worden opgevolgd door opvouwbare schermen in 2015. Verder is op de roadmap te zien dat Samsung nog een aantal andere obstakels heeft te overkomen voordat zij haar eerste opvouwbare apparaat kan lanceren. Zo moeten onderdelen als het geheugen en de beeldsensor ook worden herzien voordat de fabrikant een volledig opvouwbaar apparaat kan lanceren.

Om te laten zien hoe een toekomst met flexibele schermen en dergelijke futuristische technieken er uit zal zien heeft Samsung een kort filmpje gepubliceerd waarin zij laat zien hoe zo’n toekomst er uit zou kunnen zien.

Samsung belooft opvouwbare schermen in 2015 techbarriers 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters