Samsung belooft opvouwbare schermen in 2015

Samsung CEO Kwon Oh Hyun heeft aangegeven dat het het bedrijf volgend jaar met buigbare schermen komt en het jaar daarop haar eerste opvouwbare schermen wil introduceren. Hij deed de voorspellingen op een analistenevenement in Zuid Korea waar hij ook nogmaals aangaf ontevreden te zijn met de onlangs gelanceerde Galaxy Gear-smartwatch.

De CEO gaf aan dat de nieuwe schermtechnieken zowel voor smartphones en tablets als voor wearables als smartwatches gaan worden ingezet. Onlangs introduceerde Samsung haar eerste telefoon met een gebogen scherm met de Galaxy Round. De Galaxy Round was slechts een eerste stap richting een toekomst met buigbare schermen, het toestel is voorzien van een kleine buiging over de lengte van het toestel.

In de roadmap waarin staat uitgestippeld welke vooruitgang Samsung wil maken op het gebied van flexibele schermen is te zien welke stappen zij de komende gaat maken. De licht gebogen schermen van dit jaar zullen volgend jaar worden opgevolgd met volledig buigbare schermen die op hun beurt weer worden opgevolgd door opvouwbare schermen in 2015. Verder is op de roadmap te zien dat Samsung nog een aantal andere obstakels heeft te overkomen voordat zij haar eerste opvouwbare apparaat kan lanceren. Zo moeten onderdelen als het geheugen en de beeldsensor ook worden herzien voordat de fabrikant een volledig opvouwbaar apparaat kan lanceren.

Om te laten zien hoe een toekomst met flexibele schermen en dergelijke futuristische technieken er uit zal zien heeft Samsung een kort filmpje gepubliceerd waarin zij laat zien hoe zo’n toekomst er uit zou kunnen zien.

Samsung belooft opvouwbare schermen in 2015 techbarriers 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters