Samsung belooft opvouwbare schermen in 2015

Samsung CEO Kwon Oh Hyun heeft aangegeven dat het het bedrijf volgend jaar met buigbare schermen komt en het jaar daarop haar eerste opvouwbare schermen wil introduceren. Hij deed de voorspellingen op een analistenevenement in Zuid Korea waar hij ook nogmaals aangaf ontevreden te zijn met de onlangs gelanceerde Galaxy Gear-smartwatch.

De CEO gaf aan dat de nieuwe schermtechnieken zowel voor smartphones en tablets als voor wearables als smartwatches gaan worden ingezet. Onlangs introduceerde Samsung haar eerste telefoon met een gebogen scherm met de Galaxy Round. De Galaxy Round was slechts een eerste stap richting een toekomst met buigbare schermen, het toestel is voorzien van een kleine buiging over de lengte van het toestel.

In de roadmap waarin staat uitgestippeld welke vooruitgang Samsung wil maken op het gebied van flexibele schermen is te zien welke stappen zij de komende gaat maken. De licht gebogen schermen van dit jaar zullen volgend jaar worden opgevolgd met volledig buigbare schermen die op hun beurt weer worden opgevolgd door opvouwbare schermen in 2015. Verder is op de roadmap te zien dat Samsung nog een aantal andere obstakels heeft te overkomen voordat zij haar eerste opvouwbare apparaat kan lanceren. Zo moeten onderdelen als het geheugen en de beeldsensor ook worden herzien voordat de fabrikant een volledig opvouwbaar apparaat kan lanceren.

Om te laten zien hoe een toekomst met flexibele schermen en dergelijke futuristische technieken er uit zal zien heeft Samsung een kort filmpje gepubliceerd waarin zij laat zien hoe zo’n toekomst er uit zou kunnen zien.

Samsung belooft opvouwbare schermen in 2015 techbarriers 

Bron: Engadget

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters