Samsung bemachtigt plaats in Guiness Book of Records

Samsung heeft met een 3-tal toestellen een plaats in het Guiness Book of Records weten te bemachtigen. De toestellen zullen in de 2008 editie van het Guiness Book of Records geplaatst worden.

Als eerste heeft Samsung met de U100 ‘de dunste telefoon ooit’ gemaakt. De U100 is 5.9 mm dik en is daarmee het dunste toestel ooit gemaakt. De U100 is sinds een goeie maand te verkrijgen in Nederland.

Ten tweede heeft Samsung een record gevestigd met de Z370, een iets minder bekend toestel van Samsung. De Samsung Z370, een 8.4 mm dik UMTS-geschikt toestel. Het toestel is daarmee het dunste UMTS-geschikte toestel ter wereld. Het toestel is in beperkte mate gedistribueert door Samsung, vanwege de aankondiging van de Ultra II-serie kort na de introductie van de Z370 in 2006.

Als laatste een toestel welke momenteel alleen op de Koreaanse markt beschikbaar is, namelijk de B600. De Samsung B600 is het eerste toestel met een camera welke foto’s neemt met een resolutie van maarliefst 10 MegaPixels. Samsung is daarmee niet alleen de eerste fabrikant, maar tot op heden ook de enige fabrikant van mobiele telefoons die een handset heeft gemaakt met een 10 MP camera.

Dit is niet de eerste keer dat Samsung een records vestigd, de fabrikant heeft namelijk in 2001 het eerste toestel gemaakt waarmee TV gekeken kon worden.

Hoe lang deze records zullen stand houden is niet bekend. Samsung werkt zelf hard om haar toestellen nog dunner te maken. Maar niet alleen Samsung, ook andere fabrikanten proberen steeds meer functionaliteit in een zo dun mogelijk toestel te drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters