'Samsung bereidt bod voor op Nokia' – Update

Samsung lijkt plannen te hebben om de mobiele divisie van Nokia over te nemen. De grootmacht lijkt een bod voor te bereiden op diens concurrent. Zowel Nokia als Samsung willen vooralsnog niet reageren op de geruchten onder analisten.

Het wemelt al even rondom een mogelijke overname van Nokia door Microsoft. Volgens journalist Eldar Murtazin heeft Microsoft haar zinnen gezet op de mobiele divisie van Nokia om zo haar Windows Phone OS nog verder kracht bij te zetten. Nokia is sinds de introductie van de originele iPhone fors in waarde gedaald en ook investeringsmaatschappen lijken het ‘brandend platform’ te willen verlaten. Zo is de kredietwaardigheid van het met problemen kampende Nokia door Fitch met twee stappen verlaagd naar BBB-. Dat is één stapje boven junk-status, aldus Businessweek. Fitch stelt meteen de ‘outlook’ voor de rating van Nokia op ‘negatieve’. Dat betekent dat een verdere verlaging mogelijk is.

Maar Microsoft lijkt dus niet de enige partij te zijn die geïnteresseerd is in Nokia. Aartsrivaal Samsung lijkt volgens betrouwbare bronnen in Finland een bod voor te bereiden op Nokia. Navraag van The Wall Street Journal levert angstvallige stilte op bij zowel Nokia als Samsung, iets wat erop kan duiden dat er inderdaad onderhandelingen gaande zijn.

Eerder wisten PR-medewerkers van Nokia met man en macht te ontkennen dat Microsoft eventueel Nokia gaat overnemen. Zelfs de CEO van Nokia wilde deze geruchten graag ontkrachten op verschillende conferenties. Het lijkt er echter wel steeds meer op dat Nokia een overname kandidaat begint te worden voor verschillende partijen. Het aandeel Nokia noteert nog steeds fors lager op de beurs.

Update op 9/6/2011 om 12:30 uur:

Inmiddels heeft Nokia CEO Stephen Elop eerder op de dag tijdens een conferentie aangegeven dat deze nieuwe geruchten onwaar zijn. Volgens de CEO zijn de geruchten op niets gebaseerd en is Nokia niet in gesprek met eventuele andere partijen voor een overname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters