Samsung bestrijdt Apple met nieuwe technologie

Apple verraste enkele weken geleden iedereen door ineens een rechtszaak tegen Samsung te beginnen vanwege mogelijke geschonden patenten, en de eerste ronde van claims en tegenclaims voor de rechter is al geweest. Maar Samsung is veel meer van plan om het Apple moeilijk te maken. De Koreaanse fabrikant wil Apple op eigen terrein verslaan, met nieuwe technologie uit eigen huis.

iphone samsung galaxy s

Een analist meldt dat Samsung een belangrijke bijeenkomst heeft gehouden in Silicon Valley, afgelopen weekend, waarbij een aantal topmensen uit Korea was overgevlogen om de strategie voor het komende jaar uiteen te zetten. Talrijke technologische vondsten van Samsung zullen het komende jaar in producten worden verwerkt, en Apple heeft daarbij het nakijken.

Om te beginnen de schermen van smartphones en tablets, waar Apple met zijn Retina display voor de iPhone nog altijd eenzaam regeert. Dat gaat waarschijnlijk veranderen, want Samsung komt met een scherm op de markt met een zeer grote pixeldichtheid: 2560×1600. Het LCD-scherm zal dit jaar nog in een tablet worden gestopt en Samsung werkt momenteel met leveranciers van processoren en GPU’s om een processor te vinden die genoeg kracht heeft om dit hoge-resolutie scherm aan te sturen.

Voor de smartphoneschermen wil Samsung iets maken waar Apple waarschijnlijk nooit aan begint. Het gaat hier om dual-screens, twee schermen in één apparaat. Die vinden we al in de Kyocera Echo, maar dat apparaat is nogal log en gewoon niet zo mooi. Samsung heeft hier een troef in handen met de mogelijkheid om buigbare schermen te maken. Die kun je gebruiken voor een telefoon met twee schermen, maar ook voor een apparaat dat rond een pols kan worden gevouwen zoals een horloge. Dit wordt trouwens een Amoledscherm.

Voorts betreedt Samsung het strijdperk met een eigen versie van Apple’s Airplay, dat gebruik maakt van WiFi Direct en hier zullen ook mooie apparaten en mogelijkheden uit voortvloeien. Voorts wordt er gesproken over een mogelijke ‘cloudtelefoon’.

Samsung kan al die producten zelf ontwikkelen en zelf produceren, terwijl Apple afhankelijk is van producenten zoals… Samsung voor zijn componenten.

Bron: Slashgear

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters