Samsung bestrijdt Apple met nieuwe technologie

Apple verraste enkele weken geleden iedereen door ineens een rechtszaak tegen Samsung te beginnen vanwege mogelijke geschonden patenten, en de eerste ronde van claims en tegenclaims voor de rechter is al geweest. Maar Samsung is veel meer van plan om het Apple moeilijk te maken. De Koreaanse fabrikant wil Apple op eigen terrein verslaan, met nieuwe technologie uit eigen huis.

iphone samsung galaxy s

Een analist meldt dat Samsung een belangrijke bijeenkomst heeft gehouden in Silicon Valley, afgelopen weekend, waarbij een aantal topmensen uit Korea was overgevlogen om de strategie voor het komende jaar uiteen te zetten. Talrijke technologische vondsten van Samsung zullen het komende jaar in producten worden verwerkt, en Apple heeft daarbij het nakijken.

Om te beginnen de schermen van smartphones en tablets, waar Apple met zijn Retina display voor de iPhone nog altijd eenzaam regeert. Dat gaat waarschijnlijk veranderen, want Samsung komt met een scherm op de markt met een zeer grote pixeldichtheid: 2560×1600. Het LCD-scherm zal dit jaar nog in een tablet worden gestopt en Samsung werkt momenteel met leveranciers van processoren en GPU’s om een processor te vinden die genoeg kracht heeft om dit hoge-resolutie scherm aan te sturen.

Voor de smartphoneschermen wil Samsung iets maken waar Apple waarschijnlijk nooit aan begint. Het gaat hier om dual-screens, twee schermen in één apparaat. Die vinden we al in de Kyocera Echo, maar dat apparaat is nogal log en gewoon niet zo mooi. Samsung heeft hier een troef in handen met de mogelijkheid om buigbare schermen te maken. Die kun je gebruiken voor een telefoon met twee schermen, maar ook voor een apparaat dat rond een pols kan worden gevouwen zoals een horloge. Dit wordt trouwens een Amoledscherm.

Voorts betreedt Samsung het strijdperk met een eigen versie van Apple’s Airplay, dat gebruik maakt van WiFi Direct en hier zullen ook mooie apparaten en mogelijkheden uit voortvloeien. Voorts wordt er gesproken over een mogelijke ‘cloudtelefoon’.

Samsung kan al die producten zelf ontwikkelen en zelf produceren, terwijl Apple afhankelijk is van producenten zoals… Samsung voor zijn componenten.

Bron: Slashgear

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters