Samsung bevestigt aantal specificaties van nieuwe smartwatch

Fabrikant Samsung werkt aan een nieuwe smartwatch. Dit horloge krijgt een rond scherm en de fabrikant heeft nog een aantal specificaties van de zogenaamde Gear A-smartwatch bevestigd.

Samsung Gear A

Dit deed de fabrikant op een ontwikkelaarsconferentie voor Tizen-developers. Het horloge gaat draaien op versie 2.3.1 van Tizen. Dit is het eigen besturingssysteem van Samsung, dat door de fabrikant steeds vaker gebruikt wordt.

Het ronde scherm krijgt een resolutie van 360×360 pixels, meldt SamMobile. Het horloge krijgt een Exynos 3472-processor die twee kernen heeft. Verder krijgt de Samsung Gear A 768MB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 4GB. De batterij heeft een inhoud van 250 mAh.

De smartwatch heeft meerdere verbindingsmogelijkheden: Bluetooth en wifi. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk een aantal sensoren, zoals een hartslagmeter, GPS, accelerometer en barometer.

Het is nog onbekend hoe de smartwatch er verder uit komt te zien. Daarnaast weten we nog niet wanneer Samsung van plan is de Gear A aan te kondigen. De fabrikant houdt op 13 augustus in New York een persconferentie.

Het is de verwachting dat Samsung dan de Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy Note 5 aankondigt. Misschien presenteert het dan gelijk ook de nieuwe smartwatch, al is dat puur speculatie.

Samsung zag zijn marktaandeel voor smartwatches kelderen toen de Apple Watch in de verkoop ging. De fabrikant had meer dan de helft van de markt in handen, maar toen het horloge van Apple op de markt kwam, kelderde het marktaandeel van Samsung tot onder de 10 procent. Het is maar de vraag of de Gear A het tij kan keren, tenzij Tizen veel verbeteringen met zich mee brengt.

tags:

  iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

  Apple Watch 3

  Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

  Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

  Apple Watch 3

  ‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

  Samsung Gear S3 Classic en Frontier

  Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

  ‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters