Samsung bevestigt naam en onthult details virtuele assistent Galaxy S8

De afgelopen tijd is de Samsung Galaxy S8 het onderwerp van veel geruchten en speculaties geweest. Niet alleen is er grote interesse voor het uiterlijk van het toestel. Ook de software geniet grote belangstelling. Met name Samsung’s nieuwe virtuele assistent is een veelbesproken onderwerp. Hoewel Samsung dit niet had bevestigd, werd de naam Bixby gebruikt om naar de assistent te verwijzen. Voor het eerst lijkt Samsung nu indirect de Bixby naam te hebben bevestigd.

Bixby uiteindelijk op alle Samsung toestellen

De naam verscheen op de privacy informatie pagina van Samsung’s Italiaanse website. In de tekst werd inderdaad verwezen naar Samsung’s assistent met de naam Bixby. Wat interessant is, is dat het privacy document lijkt te verwijzen naar alle mobiele toestellen van Samsung. Dit zou betekenen dat de intelligente assistent uiteindelijk op al Samsung’s toestellen beschikbaar zal zijn. Naar verwachting zullen we Bixby echter voor het eerst zien werken op de nieuwe Galaxy S8 smartphones.

Bixby op Samsung site

Samsung eindelijk ook virtuele assistent

Virtuele assistenten zijn er al een tijdje en het werd eerlijk gezegd wel tijd dat Samsung er ook één ontwikkelde. Het begon allemaal met Amazon’s Alexa butler op de Echo home en vanaf daar werden de assistenten steeds meer populair. Google kwam met de Google Assistent en Apple ontwikkelde de populaire Siri verder. Met Bixby hoort Samsung binnenkort ook in het rijtje. Samsung zou het volgens de  geruchten wel veel uitgebreider willen aanpakken, dan wat we tot nu toe bij de andere bedrijven hebben gezien.

Bixby meer geavanceerd dan andere assistenten

Wat Samsung precies voor de gebruikers in petto heeft is helaas nog niet helemaal duidelijk gemaakt. In het Italiaanse privacy document wordt wel vermeld dat alle acties met betrekking tot het interface via Bixby met spraakopdrachten uitgevoerd kunnen worden. Ook zou Samsung van plan zijn de assistent te incorporeren in verschillende apps en zelfs in bepaalde intelligente huishoudelijke machines. Samsung zou veel meer willen dan een paar vooraf geprogrammeerde spraakopdrachten en antwoorden op simpele vragen.

Bron: Samsung

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters