Samsung bevestigt record omzet voor het derde kwartaal

Samsung heeft in het derde kwartaal van 2013 een record omzet geboekt. De Koreaan wist 55.59 miljard dollar om te zetten bij een winst van 9.56 miljard dollar.

Samsung laat weten dat het haar eerdere inschatting over de financiële cijfers voor het derde kwartaal ruimschoots voorbij is geschoten. Samsung had verwacht dat het een winst van 9.4 miljard dollar had geboekt bij een omzet van 53.9 miljard dollar in drie maanden tijd. De fabrikant laat nu weten dat het dit doel ver voorbij geschoten is. De omzet kwam uit op 55.59 miljard dollar en de winst op een slordige 9.56 miljard dollar. Daarmee weet Samsung haar eigen omzet en winst record te verbreken.

Desondanks waren de cijfers bij de mobiele tak en de tv tak minder rooskleurig. Samsung zag de omzet op haar mobiele tak slechts met twee project toenemen tegenover het voorgaande kwartaal. De fabrikant verkocht wel 10 procent meer smartphones, maar met namen in het low-end en midrange-segment waardoor de zorg blijft bij analisten dat het high-end segment van Samsung onder druk staat. Ook de TV-tak zag zijn winst met 12 procent terug lopen. De grote groeimotor bij de Koreaan is de chip-tak.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters