Samsung bevestigt start uitrol Android 2.2-update voor de Galaxy S

In Noorwegen en een paar omringende landen zijn de eerste updates uitgerold van Android 2.2 voor de Galaxy S van Samsung. De update was al eerder gelekt maar wordt nu geleidelijk via het programma Kies aangeboden aan eigenaren van de smartphone. Ook andere landen zullen weldra aan de beurt zijn volgens de producent.

Samsung Galaxy S

Een dag nadat de officiële-update voor de Samsung Galaxy S gelekt was met Android 2.2 erin, is Samsung nu begonnen met de update. Deense, Zweedse en Finse-gebruikers op het forum van XDA-Developers maken melding van een update die in het programma Kies verschijnt. Met Kies kunnen alle gegevens tussen de Samsung Galaxy S en de computer gesynchroniseerd worden. Ook software-updates gaan officieel via dit programma wat inhoud dat de update vanuit Samsung verstuurd wordt naar consumenten.

Samsung zelf heeft inmiddels bevestigd dat het begonnen is met de update en dat inderdaad de Scandinavische landen als eerst aan de beurt zijn. Later zal ook de rest van de wereld geleidelijk gaan volgen echter wil de producent niet zeggen wanneer precies een land aan de beurt is. Als verbeteringen in de update geeft Samsung een paar nieuwigheden aan. Zo zit Adobe Flash 10.1 standaard in de software en is er ook een nieuwe setup-wizard aangebracht die snel de Galaxy S kan configureren tijdens de eerste boot. Ook heeft Samsung de verschillende home-screens gebundeld in een overzicht, dat je kunt vinden door met je vingers een ‘pinch’-beweging te maken, iets dat HTC al had op haar Android-telefoons. Ook schijnen er nog een hoop andere updates gevonden te zijn in de nieuwe rom die allemaal hier nagelezen kunnen worden. Samsung Nederland kon nog niet aangeven wanneer de update voor Nederland beschikbaar zal zijn.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters