Samsung bezig met fix voor beveiligingslek in eigen processors

Samsung heeft te kennen gegeven dat er wordt gewerkt aan een oplossing voor het beveiligingslek in de mobiele processors. De fabrikant zal binnenkort een software-update vrijgeven om het probleem te verhelpen.

Afgelopen week werd bekend dat in de de twee populairste Exynos-processors van Samsung een flink veiligheidslek zit. Dat lek bevindt zich in de Exynos 4210 en 4412-processors van Samsung. Onder meer de Samsung Galaxy Note, Galaxy Note II en de Galaxy S II en de Galaxy S III kampen met dit probleem.

Het lek kan met name problematisch zijn voor deze gebruikers omdat het installeren van een app al voldoende kan zijn om misbruik te maken van deze exploit. Met een malware-app uit de Play Store zou een hacker op afstand controle kunnen krijgen over het toestel. Ook zou een dergelijke app ervoor kunnen zorgen dat het gehele geheugen van een toestel wordt gewist waardoor een gebruiker al zijn data kwijt is.

Samsung laat nu in een statement aan Androidcentral weten dat het bedrijf kennis heeft genomen van het lek en dat er nu wordt gewerkt aan een oplossing. De fabrikant is van plan om een software-update vrij te geven om zo het probleem te verhelpen. De Koreaanse fabrikant laat weten dat het de situatie ondertussen in de gaten houdt en zo snel mogelijk met de update zal komen.

De heren van XDA-Developers hebben al een eigen fix klaar staan die gebruikers kunnen installeren om er zo zeker van te zijn dat niemand met hun data op hun toestel er vandoor gaat. Deze fix zorgt ervoor dat het gat gedicht wordt en een app geen misbruik kan maken van de map /dev/exynos-mem/.

Samsung Galaxy S III review hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters