Samsung bezig met fix voor beveiligingslek in eigen processors

Samsung heeft te kennen gegeven dat er wordt gewerkt aan een oplossing voor het beveiligingslek in de mobiele processors. De fabrikant zal binnenkort een software-update vrijgeven om het probleem te verhelpen.

Afgelopen week werd bekend dat in de de twee populairste Exynos-processors van Samsung een flink veiligheidslek zit. Dat lek bevindt zich in de Exynos 4210 en 4412-processors van Samsung. Onder meer de Samsung Galaxy Note, Galaxy Note II en de Galaxy S II en de Galaxy S III kampen met dit probleem.

Het lek kan met name problematisch zijn voor deze gebruikers omdat het installeren van een app al voldoende kan zijn om misbruik te maken van deze exploit. Met een malware-app uit de Play Store zou een hacker op afstand controle kunnen krijgen over het toestel. Ook zou een dergelijke app ervoor kunnen zorgen dat het gehele geheugen van een toestel wordt gewist waardoor een gebruiker al zijn data kwijt is.

Samsung laat nu in een statement aan Androidcentral weten dat het bedrijf kennis heeft genomen van het lek en dat er nu wordt gewerkt aan een oplossing. De fabrikant is van plan om een software-update vrij te geven om zo het probleem te verhelpen. De Koreaanse fabrikant laat weten dat het de situatie ondertussen in de gaten houdt en zo snel mogelijk met de update zal komen.

De heren van XDA-Developers hebben al een eigen fix klaar staan die gebruikers kunnen installeren om er zo zeker van te zijn dat niemand met hun data op hun toestel er vandoor gaat. Deze fix zorgt ervoor dat het gat gedicht wordt en een app geen misbruik kan maken van de map /dev/exynos-mem/.

Samsung Galaxy S III review hand 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters