Samsung bezit een kwart van de touchscreenmarkt

Samsung heeft bekendgemaakt dat wereldwijd van alle touchscreentoestellen die mensen bezitten er 25% van Samsung zijn. De producent heeft dit succes vooral te danken aan de Samsung F480 en de Omnia.

Samsung OmniaHD

De persafdeling van Samsung Ukraine heeft vandaag een persbericht naar buiten gebracht waarin het claimt een kwart van alle touchscreentoestellen verkocht te hebben wereldwijd. Afgelopen week werd al duidelijk dat Samsung goede zaken heeft gedaan echter wordt er nu nog een schepje bovenop gedaan. Zo is bekendgemaakt dat Samsung in een maand tijd een half miljoen F480’s wist te slijten en daarnaast heeft de Omnia erg goed verkocht in Duitsland, Frankrijk en Italië waar het minimaal 15% marktaandeel heeft met dat toestel. Deze groei is overigens niet erg opmerkelijk te noemen aangezien Samsung een van de eerste mainstream-producenten was die veel potentie zag in touchscreen en hier gelijk veel mankracht op zette, waaruit een hoop nieuwe toestellen naar voren kwamen in een relatief vroeg stadium.

Producenten als Nokia en Sony Ericsson zagen het belang van een touchscreen veel minder in en Sony Ericsson moet nog komen met zijn eerste volledige touchscreentoestel, genaamd de Idou. Nokia heeft onlangs de 5800 in de markt gezet waarmee het zijn eerste stap maakt naar de touchscreenmarkt. Het moge duidelijk zijn dat Samsung in dit segment voorloopt op zijn concurrenten echter zullen ook deze druk bezig zijn om de achterstand in te halen.

Bron: Samsung

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters