Samsung: “Binnenkort Bada-toestellen van minder dan honderd euro”

Samsung zet binnenkort met de Wave haar eerste Bada-telefoon op de markt, maar dat zal zeker niet de enige zijn dit jaar. In een interview deed de Ierse president van Samsung Mobile een aantal plannen uit de doeken.

Smartphones zijn hot en hoewel Samsung op dat gebied niet de beste reputatie heeft blijft het bedrijf haar smartphone-skills verbeteren en daarvoor heeft Samsung zelfs haar eigen platform gelanceerd: Bada. De eerste telefoon op dit platform, de Samsung S8500 Wave is nog niet op de markt, maar Samsung heeft als lekkermakertje alvast wat toekomstvisie vrijgegeven. Gary Twohig, Country Manager in Ierland, heeft in een interview een aantal interessante details over Bada en de telefoons er omheen vrijgegeven.

Samsung wil dit jaar acht Bada-telefoons lanceren volgens Twohig, waarbij de Wave al inbegrepen zit. Er zullen dus nog 7 andere Bada-smartphones aangekondigd worden in 2010. Ook qua segmenten wil Samsung het groots aanpakken met Bada; volgens Twohig staan er nog dit jaar Bada-telefoons met een prijs die onder de honderd dollar ligt op het programma. Ook een kleine verkoopverwachting sprak Twohig uit, hij beweerde dat er dit jaar alleen al zo’n 115 miljoen telefoons met Samsung Apps, Samsung’s eigen applicatiewinkel, erop verkocht zullen worden.

Samsung Smartphone OS voorspelling 

Bron: BadaDev

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters