Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan

Eindelijk komt Bixby naar de Samsung Galaxy S8. Althans, in Amerika, Engeland en Zuid-Korea. De techgigant demonstreert middels nieuwe video’s wat de assistent allemaal kan.

Samsung’s Bixby: slimme assistent

De killer feature van de Samsung Galaxy S8 is ongetwijfeld Bixby, een slimme assistent. Althans, als we Samsung moeten geloven. Het toestel heeft zelfs een speciale knop om de assistent te activeren.

Klein detail: Bixby is nog steeds niet beschikbaar in Nederland. Ook in Amerika, Engeland en Zuid-Korea kunnen ze pas sinds afgelopen week met de assistent aan de slag. En dat terwijl de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 al voor de deur staat.

Ach, die ongelukkige timing mag de pret niet drukken. De vraag blijft: kan Bixby zich meten met de concurrentie? Google’s Google Assistant, Microsoft’s Cortana, Apple’s Siri en Amazon’s Alexa: allemaal capabele virtuele assistenten.

Juist Samsung is een grote speler op het gebied van consumentenelektronica. Van slimme koelkasten tot televisies en natuurlijk smartphones. Bixby moet de verbindende factor worden, maar dan moet het wel goed werken.

De drempel om hardop tegen je apparaten te gaan praten is al ontzettend hoog. Maar goed, laten we Samsung’s Bixby het voordeel van de twijfel geven.

In een drietal nieuwe video’s demonstreert de Koreaanse fabrikant wat zijn assistent allemaal kan. Het begint met vrij simpele taken. Denk aan het instellen van een reminder, het bellen van je vriend.

Maar daarna gaat het een stuk dieper. Zo kan Bixby bijvoorbeeld binnen enkele seconden alle foto’s van je kat opzoeken. Het is allemaal niet uniek, maar hiermee laat Samsung wel zien dat het in ieder geval niet zo hopeloos achterloopt als Siri.

Maar is dat genoeg? Dat gaan we pas ontdekken als Bixby ook naar Nederland komt. De vraag blijft hoe lang dat nog gaat duren… Check ondertussen onze review van de Samsung Galaxy S8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters