Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan

Eindelijk komt Bixby naar de Samsung Galaxy S8. Althans, in Amerika, Engeland en Zuid-Korea. De techgigant demonstreert middels nieuwe video’s wat de assistent allemaal kan.

Samsung’s Bixby: slimme assistent

De killer feature van de Samsung Galaxy S8 is ongetwijfeld Bixby, een slimme assistent. Althans, als we Samsung moeten geloven. Het toestel heeft zelfs een speciale knop om de assistent te activeren.

Klein detail: Bixby is nog steeds niet beschikbaar in Nederland. Ook in Amerika, Engeland en Zuid-Korea kunnen ze pas sinds afgelopen week met de assistent aan de slag. En dat terwijl de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 al voor de deur staat.

Ach, die ongelukkige timing mag de pret niet drukken. De vraag blijft: kan Bixby zich meten met de concurrentie? Google’s Google Assistant, Microsoft’s Cortana, Apple’s Siri en Amazon’s Alexa: allemaal capabele virtuele assistenten.

Juist Samsung is een grote speler op het gebied van consumentenelektronica. Van slimme koelkasten tot televisies en natuurlijk smartphones. Bixby moet de verbindende factor worden, maar dan moet het wel goed werken.

De drempel om hardop tegen je apparaten te gaan praten is al ontzettend hoog. Maar goed, laten we Samsung’s Bixby het voordeel van de twijfel geven.

In een drietal nieuwe video’s demonstreert de Koreaanse fabrikant wat zijn assistent allemaal kan. Het┬ábegint met vrij simpele taken. Denk aan het instellen van een reminder, het bellen van je vriend.

Maar daarna gaat het een stuk dieper. Zo kan Bixby bijvoorbeeld binnen enkele seconden alle foto’s van je kat opzoeken. Het is allemaal niet uniek, maar hiermee laat Samsung wel zien dat het in ieder geval niet zo hopeloos achterloopt als Siri.

Maar is dat genoeg? Dat gaan we pas ontdekken als Bixby ook naar Nederland komt. De vraag blijft hoe lang dat nog gaat duren… Check ondertussen onze review van de Samsung Galaxy S8.

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters