‘Samsung’s Bixby gaat de strijd aan met Siri met visuele zoekopties’

Wie kent Siri niet? De virtuele assistent van Apple heeft jarenlang alleen geregeerd in de mobiele wereld. Nu lijkt Samsung met een passend antwoord te komen en de inzet zelfs te verhogen. De intelligente smartphone assistent van Samsung heet Bixby en zal gebruikers in staat stellen visuele zoekopdrachten uit te voeren.

Snel zoeken via de camera

Bixy zal via de ingebouwde camera van de Galaxy S8 geactiveerd kunnen worden. Waarschijnlijk zal de Galaxy X8 ook een speciale Bixby knop aan de zijkant krijgen.  De gebruiker heeft hierop toegang tot een zoekmethode, waarbij de beelden worden geanalyseerd waarop de camera is gericht. De AI assistent voert een optisch tekenherkenningsalgoritme uit en identificeert objecten en teksten. Hierna kunnen deze bijvoorbeeld gebruikt worden als zoekterm in de browser of vertaald worden.

Resultaten delen tussen S8 applicaties

Deze functionaliteit lijkt op het eerste gezicht niet nieuw te zijn. Apps zoals Google Goggles en Blippar kunnen vergelijkbare taken uitvoeren. Bixby zou nog een stap verder gaan en een hogere mate van onderlinge compatibiliteit tussen verschillende Galaxy S8 apps bewerkstelligen. Zo zouden gedetecteerde producten in verschillende apps gebruikt kunnen worden. Eén app zou de winkel kunnen vinden waar het product te koop is, terwijl met een andere app het product daadwerkelijk gekocht kan worden.

Bixby alleen op Galaxy S8

De assistent zal in de eerste instantie alleen beschikbaar zijn op de Galaxy S8. Dit zal waarschijnlijk niet lang zo blijven. Samsung is ook bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Galaxy Note 8 phablet. Volgens kenners zal de Bixby assistent ook op dit toestel beschikbaar zijn.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Paul Peter -

    Bixby is oneindig meer geavanceerd dan Siri. Siri is een statische assistent die feitelijk alleen maar datgene kan wat de programmeurs aan mogelijkheden hebben geprogrammeerd. Enorm beperkt dus en eindig qua mogelijkheden.

    Bixby is van een totaal andere orde. Bixby is zelf-lerend, schrijft z’n eigen code en kan contextueel denken, leert je met de tijd kennen en kan op basis daarvan je steeds beter en sneller begrijpen en voorspellen wat je bedoelt. Bixby is heel simpel uit te breiden naar elk denkbaar device waarmee je met spraak kunt communiceren. Hierdoor kan je je Bixby assistent zo’n beetje alles besturen wat je gebruikt: auto, tv, smartphone, smartwatch, VR toepassing, wasmachine, koelkast, oven, alarm installatie, camera’s. Bixby wordt zo een allesomvattende assistent die steeds slimmer wordt en je steeds beter en sneller van dienst kan zijn.

    Dit is volstrekt onmogelijk voor Siri, Cortana en Google Now omdat ze in essentie hier niet voor gemaakt zijn. Siri is over en uit met een paar jaar.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters