‘Samsung’s Bixby gaat de strijd aan met Siri met visuele zoekopties’

Wie kent Siri niet? De virtuele assistent van Apple heeft jarenlang alleen geregeerd in de mobiele wereld. Nu lijkt Samsung met een passend antwoord te komen en de inzet zelfs te verhogen. De intelligente smartphone assistent van Samsung heet Bixby en zal gebruikers in staat stellen visuele zoekopdrachten uit te voeren.

Snel zoeken via de camera

Bixy zal via de ingebouwde camera van de Galaxy S8 geactiveerd kunnen worden. Waarschijnlijk zal de Galaxy X8 ook een speciale Bixby knop aan de zijkant krijgen.  De gebruiker heeft hierop toegang tot een zoekmethode, waarbij de beelden worden geanalyseerd waarop de camera is gericht. De AI assistent voert een optisch tekenherkenningsalgoritme uit en identificeert objecten en teksten. Hierna kunnen deze bijvoorbeeld gebruikt worden als zoekterm in de browser of vertaald worden.

Resultaten delen tussen S8 applicaties

Deze functionaliteit lijkt op het eerste gezicht niet nieuw te zijn. Apps zoals Google Goggles en Blippar kunnen vergelijkbare taken uitvoeren. Bixby zou nog een stap verder gaan en een hogere mate van onderlinge compatibiliteit tussen verschillende Galaxy S8 apps bewerkstelligen. Zo zouden gedetecteerde producten in verschillende apps gebruikt kunnen worden. Eén app zou de winkel kunnen vinden waar het product te koop is, terwijl met een andere app het product daadwerkelijk gekocht kan worden.

Bixby alleen op Galaxy S8

De assistent zal in de eerste instantie alleen beschikbaar zijn op de Galaxy S8. Dit zal waarschijnlijk niet lang zo blijven. Samsung is ook bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Galaxy Note 8 phablet. Volgens kenners zal de Bixby assistent ook op dit toestel beschikbaar zijn.

Bron: SamMobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters