Samsung blokkeert S-Voice op vreemde toestellen

Samsung is begonnen met het blokkeren van haar S-Voice applicatie op concurrerende toestellen. De .APK van S-Voice lekte vroegtijdig uit waardoor alle Android 4.0-smartphones gebruik konden maken van de applicatie en de service.

Samsung S-Voice block

De .APK van S-Voice werd onlangs van een Samsung Galaxy S3 gehaald en beschikbaar gesteld via XDA-Developers. Inmiddels is de app op veel toestellen van Samsung te vinden dankzij deze methode en al snel bleek dat S-Voice ook op concurrerende toestellen zoals de HTC One X moeiteloos werkte. Het lijkt er echter nu op dat het gebruikmaken van de app op andere toestellen dan de Galaxy S3 nu niet meer mogelijk is.

Samsung blokkeert alle ‘vragen’ van S-Voice zodra het van een andere telefoon komt dan een Galaxy S3, zo laten gebruikers op XDA-Developers weten. Zodra een request van S-Voice aan de servers van Samsung wordt aangevraagd, wordt ook informatie over het toesteltype mee gestuurd. Hierdoor kan Samsung eenvoudig de requests van ‘vreemde’ toestellen beantwoorden met een 404-error waardoor de server de vraag niet beantwoordt. Vooralsnog is het de developers van XDA niet gelukt om een ander ID mee te sturen met de app naar de servers van Samsung waardoor de applicatie niet meer werkt.

Samsung is er blijkbaar alles aan gelegen om de app alleen voor haar nieuwe paradepaardje te bewaren die volgende week dinsdag in Nederland op de markt moet komen. Tot die tijd zullen de ontwikkelaars proberen op de app desondanks op andere toestellen te laten werken.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

    Zat er natuurlijk dik in. De service maakt net als Siri gebruik van een server om alle vragen te beantwoorden. Dan is het relatief makkelijk om requests te blokkeren. Doet Apple ook met jailbreaks.

    1. djbosanac -

      is inderdaad te verwachten, alleen het is dezelfde soort functie van samsung die het gebruikt. dus waarom zou je het dan beperken ":) op xda zijn er al hacks die het mogelijk maken zeg maar.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters