Samsung boekt recordwinst in het derde kwartaal

Als laatste in het rijtje heeft Samsung haar financiële resultaten over het afgelopen kwartaal onthuld. Het bedrijf boekte een recordwinst en haalde hiermee nog meer in op Nokia, die haar eerste verlies sinds tijden neerzette.

Samsung logo blauw

Samsung heeft als laatste in het rijtje producenten, na Motorola, gisteren haar financiële resultaten bekend gemaakt. Het afgelopen kwartaal, bestaande uit juli, augustus en september, heeft Samsung maar liefst 2,1 miljard euro winst geboekt. Hiermee heeft Samsung haar recordwinst, die eerst op 1,8 miljard stond. Ook de omzet van Samsung als een geheel kwam met €14,26 miljard uit op een record. Hierbij moet wel gezegd worden dat beide getallen voor Samsung als een geheel zijn. Specifieke resultaten voor de mobiele divisie van Samsung zijn niet bekend.

Wat we wel specifiek over Samsung Mobile weten, is dat ze in het afgelopen kwartaal 60,2 miljoen telefoons heeft verkocht, dat komt neer op 668.000 telefoons per dag, een hele prestatie dus. Niet verwonderlijk dus dat dit getal 15 procent hoger uitviel dan het aantal verscheepte telefoons in Q2. Hiermee heeft Samsung haar nummer 2-positie nog verder kunnen versterken, zeker omdat de nummer 1, Nokia, een relatief slecht kwartaal achter de rug heeft. Samsung heeft ook voor het 4e kwartaal van dit jaar en voor 2010 rooskleurige verwachtingen.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters