Samsung boekt recordwinst in het derde kwartaal

Als laatste in het rijtje heeft Samsung haar financiële resultaten over het afgelopen kwartaal onthuld. Het bedrijf boekte een recordwinst en haalde hiermee nog meer in op Nokia, die haar eerste verlies sinds tijden neerzette.

Samsung logo blauw

Samsung heeft als laatste in het rijtje producenten, na Motorola, gisteren haar financiële resultaten bekend gemaakt. Het afgelopen kwartaal, bestaande uit juli, augustus en september, heeft Samsung maar liefst 2,1 miljard euro winst geboekt. Hiermee heeft Samsung haar recordwinst, die eerst op 1,8 miljard stond. Ook de omzet van Samsung als een geheel kwam met €14,26 miljard uit op een record. Hierbij moet wel gezegd worden dat beide getallen voor Samsung als een geheel zijn. Specifieke resultaten voor de mobiele divisie van Samsung zijn niet bekend.

Wat we wel specifiek over Samsung Mobile weten, is dat ze in het afgelopen kwartaal 60,2 miljoen telefoons heeft verkocht, dat komt neer op 668.000 telefoons per dag, een hele prestatie dus. Niet verwonderlijk dus dat dit getal 15 procent hoger uitviel dan het aantal verscheepte telefoons in Q2. Hiermee heeft Samsung haar nummer 2-positie nog verder kunnen versterken, zeker omdat de nummer 1, Nokia, een relatief slecht kwartaal achter de rug heeft. Samsung heeft ook voor het 4e kwartaal van dit jaar en voor 2010 rooskleurige verwachtingen.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters