Samsung boekt recordwinst in het derde kwartaal

Als laatste in het rijtje heeft Samsung haar financiële resultaten over het afgelopen kwartaal onthuld. Het bedrijf boekte een recordwinst en haalde hiermee nog meer in op Nokia, die haar eerste verlies sinds tijden neerzette.

Samsung logo blauw

Samsung heeft als laatste in het rijtje producenten, na Motorola, gisteren haar financiële resultaten bekend gemaakt. Het afgelopen kwartaal, bestaande uit juli, augustus en september, heeft Samsung maar liefst 2,1 miljard euro winst geboekt. Hiermee heeft Samsung haar recordwinst, die eerst op 1,8 miljard stond. Ook de omzet van Samsung als een geheel kwam met €14,26 miljard uit op een record. Hierbij moet wel gezegd worden dat beide getallen voor Samsung als een geheel zijn. Specifieke resultaten voor de mobiele divisie van Samsung zijn niet bekend.

Wat we wel specifiek over Samsung Mobile weten, is dat ze in het afgelopen kwartaal 60,2 miljoen telefoons heeft verkocht, dat komt neer op 668.000 telefoons per dag, een hele prestatie dus. Niet verwonderlijk dus dat dit getal 15 procent hoger uitviel dan het aantal verscheepte telefoons in Q2. Hiermee heeft Samsung haar nummer 2-positie nog verder kunnen versterken, zeker omdat de nummer 1, Nokia, een relatief slecht kwartaal achter de rug heeft. Samsung heeft ook voor het 4e kwartaal van dit jaar en voor 2010 rooskleurige verwachtingen.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters