Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X

Er wordt al jaren gesproken over een vouwbare telefoon die Samsung aan het maken is. De telefoon heeft de werknaam Galaxy X en de eerste prototypes verschenen al in 2013. Toch is de telefoon nog altijd niet op de markt gebracht, maar dat zou volgend jaar zou maar kunnen veranderen. Volgens de laatste geruchten zou Samsung plannen hebben om de telefoon volgend jaar op de markt te brengen.

De Galaxy X voor een kleine doelgroep

Daarbij wordt overigens niet verwacht dat de Galaxy X het nieuwe vlaggenschip gaat zijn. Je zou de telefoon moeten zien als een experiment om te kijken of er vanuit de markt interesse in is. Het is een telefoon voor de liefhebber en zou in een kleine oplage worden uitgebracht. De Galaxy X bestaat uit drie OLED-schermen, die per scherm diagonaal zo’n 9 centimeter zijn. Als je de Galaxy echter uitvouwt, dan worden de twee binnenste schermen aan elkaar gekoppeld en heb je een diagonaal van zo’n 18 centimeter, wat neerkomt op zo’n 7 inch.

 

Van de buitenkant heb je dan nog een scherm waar je wat dingen op kunt doen, zonder het geheel uit te hoeven klappen. Zo is het een kleine en grote telefoon in één.Samsung Galaxy X

Naar verluid zou de Samsung Galaxy X op de afgelopen CES achter gesloten deuren aan select gezelschap getoond zijn, maar hebben we er daarna niks meer over gehoord. Bronnen binnen Samsung zouden stellen dat het bedrijf voor juni van dit jaar een evaluatie heeft om te bepalen of de telefoon uiteindelijk op de markt gaat komen of dat het project volledig wordt geschrapt. Als er dan groen licht wordt gegeven, dan is de verwachting dat hij in 2019 op de markt komt.

Daarbij zou de Galaxy X ook een prestige project zijn. Samsung zou eerder dan zijn concurrenten met een opvouwbare telefoon willen komen en zou bijvoorbeeld Apple te snel af zijn.

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters