Samsung brengt 4k-resolutie schermen naar smartphones in 2015

Samsung heeft tijdens een bijeenkomst voor analisten aangegeven dat het bedrijf in 2015 4k-schermen verwacht te plaatsen in haar smartphones. Voor 2014 staan schermen gepland met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Samsung heeft haar eerste analistenbijeenkomst georganiseerd sinds 2005. De fabrikant gaf een kijkje in de keuken aan de investeerders en gaf een aantal voorspellingen prijs. De Koreaanse fabrikant somde een aantal trends op die worden gevolgd. De fabrikant liet zich eerder al ontvallen dat we buigbare smartphones in 2015 kunnen verwachten. Inmiddels laat het bedrijf weten dat er in datzelfde jaar ook hoge-resolutieschermen aan komen.

Samsung belooft in 2014 schermen met een pixeldichtheid van 560. Dit in combinatie met een 1440p-resolutie, oftewel 2560×1440 pixels in een 5.2″-formaat. De fabrikant zal opnieuw haar geroemde Amoled-paneel in de strijd gooien om het totaalpakket extra aantrekkelijk te maken. Daarnaast verwacht Samsung in 2015 een 4K-resolutie aan te bieden in smartphones, oftewel 3840×2160 pixels.

De fabrikant heeft ook bevestigd dat een eigen X64-processor wordt ontwikkeld op basis van ARM. Samsung lijkt meer eigen producten in haar smartphones te willen stoppen en lijkt dan ook op termijn van plan te zijn om over te stappen op haar eigen processor voor de high-end smartphones. De fabrikant gaf verder geen kijkje in de keuken voor wat we in 2014 kunnen verwachten qua nieuwe toestellen.

Samsung 4k-resolutie 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters