Samsung brengt 4k-resolutie schermen naar smartphones in 2015

Samsung heeft tijdens een bijeenkomst voor analisten aangegeven dat het bedrijf in 2015 4k-schermen verwacht te plaatsen in haar smartphones. Voor 2014 staan schermen gepland met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Samsung heeft haar eerste analistenbijeenkomst georganiseerd sinds 2005. De fabrikant gaf een kijkje in de keuken aan de investeerders en gaf een aantal voorspellingen prijs. De Koreaanse fabrikant somde een aantal trends op die worden gevolgd. De fabrikant liet zich eerder al ontvallen dat we buigbare smartphones in 2015 kunnen verwachten. Inmiddels laat het bedrijf weten dat er in datzelfde jaar ook hoge-resolutieschermen aan komen.

Samsung belooft in 2014 schermen met een pixeldichtheid van 560. Dit in combinatie met een 1440p-resolutie, oftewel 2560×1440 pixels in een 5.2″-formaat. De fabrikant zal opnieuw haar geroemde Amoled-paneel in de strijd gooien om het totaalpakket extra aantrekkelijk te maken. Daarnaast verwacht Samsung in 2015 een 4K-resolutie aan te bieden in smartphones, oftewel 3840×2160 pixels.

De fabrikant heeft ook bevestigd dat een eigen X64-processor wordt ontwikkeld op basis van ARM. Samsung lijkt meer eigen producten in haar smartphones te willen stoppen en lijkt dan ook op termijn van plan te zijn om over te stappen op haar eigen processor voor de high-end smartphones. De fabrikant gaf verder geen kijkje in de keuken voor wat we in 2014 kunnen verwachten qua nieuwe toestellen.

Samsung 4k-resolutie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Zin of waanzin? Voor de fabrikant is het een selling-point. De consument denkt meer is beter geen rekening houdend met zwaardere GPU en CPU belasting en dus van de accu.

   1. Quasimodo -

    Ik heb recentelijk een €65,00 kostend chinees toestelletje geïmporteerd voor mijn vriendin. MTK6582 erin, 4.5" IPS scherm, gaat makkelijk 2 dagen zonder opladen mee met gemiddeld gebruik. Ze is er perfect tevreden mee waarbij de kleur (geel) het belangrijkste selectiecriterium was 🙂
    De bouwkwaliteit verbaasde me. En dat voor de prijs van een tank benzine.

OnePlus 5 JCC+

OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Huawei logo

Voorkant Huawei Mate 10 gelekt: high-end toestel met dunne schermranden lees verder

Samsung Apple iPhone X geld

Zoveel verdient Samsung aan elke verkochte iPhone X lees verder

Google Pixel XL design taimen

Google Photos code lekt grootste feature Pixel 2 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters