Samsung brengt 4k-resolutie schermen naar smartphones in 2015

Samsung heeft tijdens een bijeenkomst voor analisten aangegeven dat het bedrijf in 2015 4k-schermen verwacht te plaatsen in haar smartphones. Voor 2014 staan schermen gepland met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Samsung heeft haar eerste analistenbijeenkomst georganiseerd sinds 2005. De fabrikant gaf een kijkje in de keuken aan de investeerders en gaf een aantal voorspellingen prijs. De Koreaanse fabrikant somde een aantal trends op die worden gevolgd. De fabrikant liet zich eerder al ontvallen dat we buigbare smartphones in 2015 kunnen verwachten. Inmiddels laat het bedrijf weten dat er in datzelfde jaar ook hoge-resolutieschermen aan komen.

Samsung belooft in 2014 schermen met een pixeldichtheid van 560. Dit in combinatie met een 1440p-resolutie, oftewel 2560×1440 pixels in een 5.2″-formaat. De fabrikant zal opnieuw haar geroemde Amoled-paneel in de strijd gooien om het totaalpakket extra aantrekkelijk te maken. Daarnaast verwacht Samsung in 2015 een 4K-resolutie aan te bieden in smartphones, oftewel 3840×2160 pixels.

De fabrikant heeft ook bevestigd dat een eigen X64-processor wordt ontwikkeld op basis van ARM. Samsung lijkt meer eigen producten in haar smartphones te willen stoppen en lijkt dan ook op termijn van plan te zijn om over te stappen op haar eigen processor voor de high-end smartphones. De fabrikant gaf verder geen kijkje in de keuken voor wat we in 2014 kunnen verwachten qua nieuwe toestellen.

Samsung 4k-resolutie 
Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters