‘Samsung brengt alleen edge variant Galaxy S8 uit’

Volgens verschillende analisten overweegt Samsung om enkel nog een Edge-variant van de Galaxy S8 uit te gaan brengen.

Samsung

Nu de Edge-varianten van Samsung’s vlaggenschepen consequent populairder zijn dan de standaard modellen doet een gerucht de ronde dat Samsung alleen nog maar smartphones met gebogen randen uit wil brengen in de Galaxy S lijn. De gebogen randen van de Galaxy S7 Edge zijn een onderscheidende factor die de smartphone een premium uiterlijk geven. Het was echter tot dit jaar een stuk duurder om schermen met gebogen randen te produceren. Daardoor maakte Samsung minder winst met de Edge-varianten. Dankzij uitgebreid onderzoek en standaardisatie is daar nu verandering in gekomen. Volgens analisten zal het Koreaanse bedrijf vanaf volgend jaar niet meer financieel gestraft worden voor het leveren van gebogen schermen.

Edge

Het gerucht dat Samsung gaat stoppen met de normale modellen komt grotendeels voort uit de volgende uitspraak van Samsung Mobile president Koh Dong-jin: “Samsung heeft overwogen om de gebogen randen de identiteit van de Galaxy S smartphone lijn te maken, mits het bedrijf consumenten een verbeterde gebruikerservaring kan bieden met behulp van aangepaste software en unieke functies voor de gebogen schermen.”

Galaxy S8

Samsung zal hoogstwaarschijnlijk de ontvangst van de Samsung Galaxy Note 7 afwachten voor het bedrijf beslist hoe ze de Galaxy S8 zullen gaan benaderen. Aanvankelijk bestonden er twee modellen van de Note 7, maar Samsung heeft uiteindelijk enkel een Edge-variant op de markt gebracht. Als de verkoopcijfers niet tegenvallen en de consumenten niet klagen over het gebrek aan een normaal model, dan lijkt het er op dat 2017 het juiste moment is om enkel een gebogen Galaxy S8 uit te gaan brengen.

Een andere marktanalist is het met die voorspelling eens, maar betwijfelt of het allemaal zo snel zal gaan. Wel is het duidelijk dat smartphones met gebogen randen niet zomaar een gimmick zijn, maar een eigenschap die je bij steeds meer smartphones terug gaat zien. De vraag is: hoe gaat de Galaxy S8 Active er dan uit zien?

Bron: Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Serge -

    Ik heb een S6 edge en eigenlijk wil ik niet anders meer dan edge. Het voelt in het begin heel breekbaar, maar gebogen glas breekt minder snel en het valt ook niet op een puntje, daarbij ziet het er ook mooier uit..

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters