‘Samsung brengt alleen edge variant Galaxy S8 uit’

Volgens verschillende analisten overweegt Samsung om enkel nog een Edge-variant van de Galaxy S8 uit te gaan brengen.

Samsung

Nu de Edge-varianten van Samsung’s vlaggenschepen consequent populairder zijn dan de standaard modellen doet een gerucht de ronde dat Samsung alleen nog maar smartphones met gebogen randen uit wil brengen in de Galaxy S lijn. De gebogen randen van de Galaxy S7 Edge zijn een onderscheidende factor die de smartphone een premium uiterlijk geven. Het was echter tot dit jaar een stuk duurder om schermen met gebogen randen te produceren. Daardoor maakte Samsung minder winst met de Edge-varianten. Dankzij uitgebreid onderzoek en standaardisatie is daar nu verandering in gekomen. Volgens analisten zal het Koreaanse bedrijf vanaf volgend jaar niet meer financieel gestraft worden voor het leveren van gebogen schermen.

Edge

Het gerucht dat Samsung gaat stoppen met de normale modellen komt grotendeels voort uit de volgende uitspraak van Samsung Mobile president Koh Dong-jin: “Samsung heeft overwogen om de gebogen randen de identiteit van de Galaxy S smartphone lijn te maken, mits het bedrijf consumenten een verbeterde gebruikerservaring kan bieden met behulp van aangepaste software en unieke functies voor de gebogen schermen.”

Galaxy S8

Samsung zal hoogstwaarschijnlijk de ontvangst van de Samsung Galaxy Note 7 afwachten voor het bedrijf beslist hoe ze de Galaxy S8 zullen gaan benaderen. Aanvankelijk bestonden er twee modellen van de Note 7, maar Samsung heeft uiteindelijk enkel een Edge-variant op de markt gebracht. Als de verkoopcijfers niet tegenvallen en de consumenten niet klagen over het gebrek aan een normaal model, dan lijkt het er op dat 2017 het juiste moment is om enkel een gebogen Galaxy S8 uit te gaan brengen.

Een andere marktanalist is het met die voorspelling eens, maar betwijfelt of het allemaal zo snel zal gaan. Wel is het duidelijk dat smartphones met gebogen randen niet zomaar een gimmick zijn, maar een eigenschap die je bij steeds meer smartphones terug gaat zien. De vraag is: hoe gaat de Galaxy S8 Active er dan uit zien?

Bron: Korea Herald

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters