Samsung brengt Android 2.3.6 naar de Galaxy S II

Fabrikant Samsung heeft een nieuwe Android-update klaar staan voor de Galaxy S II. De Android 2.3.6-update biedt een paar bugfixes en ook aan de beveiliging van het toestel is gesleuteld.

De update voor het vlaggenschip van Samsung is de tweede in korte tijd. Vier weken eerder wist Samsung reeds Android 2.3.5 naar het toestel te brengen en inmiddels is die snel gevolgd door Android 2.3.6. De update is zoals verwacht een service-update wat inhoudt dat vooral bugs en andere problemen aangepakt zijn in het toestel. Zo is een bug met de Hotspot opgelost waardoor nu weer de ingestelde SSID en WPA codes worden onthouden. Daarnaast is ook de snelheid van het toestel volgens gebruikers erop vooruitgegaan en is het toestel wat stabieler geworden.

Ook is een lek in het Android OS dankzij 2.3.6 verholpen. Deze security bug kon zorgen voor malware op het toestel als de telefoon op een verkeerd netwerk aangesloten was. Samsung zelf geeft nooit een volledig log vrij van de veranderingen in diens software-updates. De update is inmiddels via Kies te downloaden en te installeren voor het toestel. De OTA-update van Android 2.3.6 is nog niet vrijgegeven door Samsung.

Android 2.3.6 Galaxy S 2 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. saab -

  Hallo allemaal ik had dit probleem ook, na een keer vanzelf restarten heb ik de cache van de toestel gewist sinds doen noot meer een restart wat ik wil werk is dat me batterij leven drastichs is verbeterdt!!

 2. Tasslehoff -

  @ papachico

  Jouw probleem heeft niets met de software te maken maasr heeft te maken met een fout in de hardware (specifieker het oplaadcicruit).
  Dit kan bij een Samsung servicepunt verholpen worden zolang je toestel niet hard gevallen is of zwemles heeft gehad…

 3. Samsung - Fan -

  Lopen klagen bij SamsungMobileNL maar nooit meer een reactie gehad 🙁 Mijn toestel gisteren een 15 minuutjes helemaal uit elkaar gehaald (lees: accu verwijderd) en tot op heden geen restarts meer, Samsung mag wel even eerst iets goeds leveren en dan pas de nieuwe toestelen zoals de Nexus gaan fixen… Leg je prio bij je klanten en niet de toekomstigen :Y

  Probeer mijn optie, hopelijk helpt het jullie ook !!

  1. Dominick -

   "Leg je prio bij je klanten en niet de toekomstigen" Ik denk dat als je een bedrijf dat goederen produceert via die filosofie runt, dat je dan vrij snel je failliet kunt aanvragen. Neemt niet weg dat dit erg zuur is natuurlijk 🙁

 4. papachico -

  Gisteren ook die Update gedaan en inderdaad . Mijn telefoon heeft een paar keer een zelfstandig reboot gehad. Ook verschijnd mijn USB icoon spontaan aan en heeft aan dat mijn telefoon via USB verbonden terwijl het niet het geval is. Als je dan de telefoon een reset geeft krijg je dan een knipperende waarschuwings uitroepteken samen het een termometer. Ik kan dan mijn telefoon niet meer aanzetten. Jij zou denken dat je de batterij uit haalt en weer in zet dat dat de probleem over is maar mooi niet. Die waarschuwing blijft intakt. de enige 2 manier om die mobiele aan te krijgen is om of de voedings kabel in te pluggen in de USB port of om je mobiele telefoon via USB te koppelen aan je PC. dan duurt het ongeveer 1 minuut en dan kan je de telefoon opstarten zonder problemen. Ik begrijp die oorzaak niet. Misschien heeft iemand dit ook meegemaakt en kan meer over vertellen.:S

 5. RobbB -

  Ik heb de update nu een paar dagen. In die tijd heeft mijn toestel al een keer of 5 zichzelf uitgeschakeld en weer opnieuw opgestart! Kan ik nog terug naar 2.3.5?

 6. Bevano -

  @ast Samsung-Fan.
  Hier ook al iemand die daar last van heeft. Dit had ik overigens ook al op 2.3.5 daarom z.s.m. geüpdate naar 2.3.6.
  echter binnen 5 minuten al een spontane restart te pakken… inmiddels al 2 maal.
  na de 2e maal had ik een aantal widgets die niet meer werkten :S

  1. Bevano -

   Vrijdag dus maar een hardware reset gedaan i.v.m. de spontane reboots.
   Voor de rest die dit wil proberen laat maar zitten het lost niets op:(. Het spontane resetten gebeurt nog steeds.

   Samsung maar eens contacteren?:S

 7. gee2012 -

  Heb sinds de 2.3.6 update problemen met wifi. Er is wel een verbinding met het wifi modem maar af en toe is er geen dataoverdracht.Na aan en uitzetten van wifi op de telefoon doet hij het weer even en dan weer niet.
  Zijn er nog anderen die hier problemen mee hebben?

 8. Samsung-Fan -

  Ik heb gisteravond de update uitgevoerd en nu start mijn telefoon vanuit zichzelf op, de tijden verschillen dat hij dit doet maar vannochtend al 2x in 1 uur tijd… Samsung HELP :S
  of iemand anders een tip voor mij behalve resetten?

   1. dr-anoid -

    Yep. Release 2.3.6 die door KIES installed is zal het device regelmatig resetten / meerdere keren per dag….. PIN code… en je was weer onbereikbaar.

    Revert back to 2.3.5 odin : Gallaxy II S boot problems resolved…

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters