Samsung brengt Android 2.3.6 naar de Galaxy S II

Fabrikant Samsung heeft een nieuwe Android-update klaar staan voor de Galaxy S II. De Android 2.3.6-update biedt een paar bugfixes en ook aan de beveiliging van het toestel is gesleuteld.

De update voor het vlaggenschip van Samsung is de tweede in korte tijd. Vier weken eerder wist Samsung reeds Android 2.3.5 naar het toestel te brengen en inmiddels is die snel gevolgd door Android 2.3.6. De update is zoals verwacht een service-update wat inhoudt dat vooral bugs en andere problemen aangepakt zijn in het toestel. Zo is een bug met de Hotspot opgelost waardoor nu weer de ingestelde SSID en WPA codes worden onthouden. Daarnaast is ook de snelheid van het toestel volgens gebruikers erop vooruitgegaan en is het toestel wat stabieler geworden.

Ook is een lek in het Android OS dankzij 2.3.6 verholpen. Deze security bug kon zorgen voor malware op het toestel als de telefoon op een verkeerd netwerk aangesloten was. Samsung zelf geeft nooit een volledig log vrij van de veranderingen in diens software-updates. De update is inmiddels via Kies te downloaden en te installeren voor het toestel. De OTA-update van Android 2.3.6 is nog niet vrijgegeven door Samsung.

Android 2.3.6 Galaxy S 2 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters